Zeeuw is meer gaan fietsen door E-bike

4 jaar geleden

LINK-Fotografie-7028Zeeuwen zijn door de toegenomen verkoop van elektrische fietsen 23 procent meer gaan fietsen sinds 2010. De gemiddelde Zeeuw trapt nu jaarlijks 1029 kilometer weg.

Dat was vijf jaar geleden 830 kilometer per jaar. De Bovag concludeert dat na het analyseren van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De Bovag schrijft de spectaculaire stijging toe aan de populariteit van de elektrische fiets. Werden in 2010 nog maar 89.000 e-bikes verkocht, vorig jaar werden 223.000 e-bikes verkocht in ons land. Naar schatting zijn er in Nederland nu anderhalf miljoen e-bikes. De fietsen maken het fietsen makkelijker om vaker en verder te fietsen. De e-bikes worden ook vaker gebruikt voor woon-werkverkeer.

Als gekeken wordt naar het hele land, dan fietsen de Utrechters (1179 km) het meest. In Zeeland was de stijging met 23 procent in vijf jaar het grootst. De gemiddelde Zeeuw fietst nu 2,82 kilometer per dag. Vijf jaar geleden was dat 2,3 kilometer per dag. In Friesland was de stijging met twee procent het minst. Nederlanders fietsen 1018 kilometer per jaar.

Komt u uit Zeeland en beschikt u al over een elektrische fiets? Reageer hieronder.

Bron: pzc.nl

Meer nieuwsartikelen