Albert Heijn gaat (weer) op de fiets bezorgen

2 jaar geleden
160601a-006_0

© Albert Heijn

Gelukkig is hij elektrisch, want je moet er niet aan denken om met 30 bierkratten de brug op te fietsen. Albert Heijn begint met de bezorging van etenswaren op de fiets. Het is een proef, vertelt de woordvoerder van het bedrijf. De eerste fiets is vorige week al in het centrum van Amsterdam rijden.

Als het bevalt, wordt het wielenpark eind van het jaar uitgebreid tot tien fietsen. “We willen eerst even kijken of het goed gaat en of blijkt dat de fiets echt goed werkt”, geeft de woordvoerder aan.

Vroeger deden ze het ook al

De Amsterdamse binnenstad heeft veel last van auto’s en het is de supermarktketen vooral te doen om het milieu en de doorstroming van verkeer, zegt de woordvoerder. In tegenstelling tot de busjes, is het voor de overige auto’s veel gemakkelijker om om de bakfiets heen te rijden.

De fietsbezorger vult bij een magazijn aan de rand van de stad zijn fiets met boodschappen en rijdt vervolgens de stad in. Of en wanneer het vervoersmiddel ook in andere steden rond gaat rijden, moet het bedrijf nog bepalen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Albert Heijn er op de fiets op uit trekt. Dat deden ze vroeger ook al.

Nog meer fietsers

Het is druk op de Amsterdamse fietspaden, want naast de inwoners, brengen steeds vaker bedrijven pakjes rond op de tweewieler.

Bron RTLNieuws

Meer nieuwsartikelen