Alle agenten op elektrische fiets

2 jaar geleden

car-1531277_960_720Jan Harmsen is wijkagent in de plaats Wierden, vlakbij Almelo. Hij is nu ruim veertig jaar bij de politie en werkte in verschillende gebieden in Twente. Harmsen was jaren bij de Mobiele Eenheid, als sectiecommandant en nauw betrokken bij de vuurwerkramp in Enschede. 

Vanuit het steunpunt in het gemeentehuis van Wierden is Jan Harmsen inmiddels drie jaar actief in het gebied dat ten noorden van de spoorlijn Almelo-Nijverdal ligt en in de regio Hoge Hexel. Zijn trouwe metgezel is iedere dag opnieuw zijn e-bike. “Ik ben de enige agent op de elektrische fiets”, vertelt hij.

“Elke ochtend ga ik op mijn e-bike naar mijn werk. Zo zie ik onderweg van álles. Vanuit het steunpunt, het kleine bureau in Wierden, kan ik op de e-bike overal heel snel zijn. Sneller dan een gewone fiets en vaak ook sneller dan de auto. De fiets is zo’n handig hulpmiddel, vooral als je veel alleen op pad bent in een ruimer gebied.

“Ik ben daardoor ook heel veel op straat en zie meer dan in de auto en maak sneller en makkelijker contact. Ik heb al 3.500 kilometer op de teller staan. In mijn wijk zullen maar weinig mensen zijn die kunnen zeggen dat ze de politie nooit zien. Eigenlijk zou iedere wijkagent in Nederland een elektrische fiets moeten hebben.”

Hoe denkt u over agenten op elektrische fietsen? Is dit volgens u een goed idee? Reageer hieronder.

www.tubantia.nl

Meer nieuwsartikelen