ANWB Fietsenquête: Recreatieve fietsers geven Nederland een 7,9

De ANWB heeft afgelopen zomer in samenwerking met de Fietsersbond, Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform een onderzoek gehouden onder in totaal 11.228 recreatieve fietsers.

Fietsen is een belangrijke vrijetijdsbesteding van Nederlanders. De ANWB wil dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en dat Nederlanders en toeristen in vrijheid kunnen blijven genieten van de variatie aan landschappen in Nederland.

anwb-w760

Resultaten

Recreatieve fietsers geven het recreatief fietsen in Nederland een 7,9. Dit blijkt uit de landelijke rapportage die u op deze website aantreft. Naast een landelijke rapportage zijn er per provincie ook rapportages gemaakt die hier te vinden zijn. Drenthe scoort het beste met een 8,4 en dat Flevoland het laagste met een 7,5.

  Download Resultaten Enquête (PDF)

Nog niet E-bike proof

Steeds meer mensen rijden op een elektrische fiets, ook voor een recreatieve fietstocht. Uit de landelijke resultaten blijkt echter dat “Nederland nog niet E-bike proof is”. De huidige infrastructuur is nog niet ingesteld op de snelheid en wendbaarheid van de E-bike, met name door een gebrek aan comfort van de fietspaden. Daarnaast is de bewegwijzering, het bermonderhoud, het aantal oplaadpunten en het gedrag van medeweggebruikers op het fietspad volgens deze doelgroep niet op orde.

De ANWB zet zich naar allerlei organisaties in om het recreatief fietsen nog plezieriger, veiliger en aantrekkelijker te maken.

ANWB Fietsenquête: Recreatieve fietsers geven Nederland een 7,9 was last modified: december 13th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook