Bosch eBike Systems optimaliseert productportfolio

Talrijke ontwikkelingen bieden e-bikers nog meer voordelen met het Bosch aandrijfsysteem voor het modeljaar 2016/17. Software-updates voor de all-in-one boordcomputer Nyon, een uitbreiding bij de eShift en nieuwe opties voor e-mountainbikers – Bosch optimaliseert continu haar bestaande producten en blijft verder werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

bosch1

De all-in-one boordcomputer Nyon verenigt navigatie, eBike-besturing en rijgegevens in één apparaat.

Nyon met nieuwe functies

De all-in-one boordcomputer Nyon combineert navigatie, eBike-besturing en rijgegevens in één apparaat. Voor e-bikers die onderweg zijn met Nyon zijn er vanaf het voorjaar van 2016 nieuwe functies voor nog meer comfort en rijplezier. Daar hoort de op kaarten gebaseerde weergave van de restreikwijdte bij die afgelegd kan worden met de elektrische aandrijving. Factoren zoals trajecttopografie, acculading en het gekozen ondersteuningsniveau worden betrokken bij de berekening van de route. De trajecttopografie bevat ook stijgingen en de staat van de wegen. Deze premium functie tegen betaling (App Store 5,99 euro, Google Play Store 5,95 euro) opent de mogelijkheid voor e-bikers om hun tochten nog nauwkeuriger te plannen. Het bewerkte dashboard biedt ook nieuwe functies. Zo zijn bijvoorbeeld de synchronisatiestatus en de activiteiten van de afgelopen maand in één oogopslag zichtbaar. Met de volgende update is het voor het eerst in het portaal mogelijk GPX-bestanden te exporteren. Afgelegde trajecten kunnen op deze manier nagereden en met anderen gedeeld worden.

Efficiënter schakelen met eShift

eShift, de oplossing van Bosch voor automatisch en geïntegreerd schakelen, kan vanaf 2017 ook met Nyon gebruikt worden. Om nog efficiënter onderweg te zijn, verschijnt er tijdens de rit in het display een advies om te schakelen.

Een ander nieuwtje: vanaf 2017 is het automatische, geïntegreerde schakelen met de eShift ook mogelijk op de Speed-Pedelec – in combinatie met de traploze automatische schakeling Harmony H-Sync van NuVinci Cycling.

bosch2

Vanaf het voorjaar van 2016 is de op kaarten gebaseerde weergave van de restreikwijdte mogelijk voor Nyon – inclusief het meerekenen van de trajecttopografie, acculading en het gekozen ondersteuningsniveau.

Doordachte duwhulp

De geoptimaliseerde duwhulp – nu te activeren door er twee keer op te drukken – verhoogt de veiligheid voor de e-biker en zijn omgeving. Na het indrukken van de Walk-button wordt de e-biker gevraagd het inschakelen van de duwhulp te bevestigen door op de Plus-button te drukken. Vervolgens krijgt hij een krachtige voelbare ondersteuning. De duwhulp is verkrijgbaar in combinatie met de Bosch aandrijfsystemen van de generatie 2017 en beschikbaar met de boordcomputers Nyon, Intuvia en Purion.

Grotere veiligheid door feller licht

Ook het licht straalt feller vanaf 2017: met de vernieuwing is er een ondersteuning mogelijk tot 18 Watt, de spanning bedraagt 6 of 12 Volt. De lichtinstellingen worden geconfigureerd door de eBike-fabrikant. Door het fellere licht wordt de veiligheid tijdens het rijden verhoogd.

Nog sportiever met de SRAM EX1

Voor sportief ambitieuze e-bikers is er de eerste speciaal voor eMTB’s ontwikkelde schakeling met de SRAM EX1. De SRAM EX1 zorgt voor een „gesynchroniseerde“ schakelwisseling, ook bij een hoge pedaalbelasting. De 11-48 cassette met 8 versnellingen harmonieert voortreffelijk met de Bosch Performance Line CX en biedt de beste stijgcapaciteit.

Bosch eBike Systems optimaliseert productportfolio was last modified: juli 26th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Henk
  Henk 29 juli, 2016, 17:41

  Ik ben zeer ontevreden over de navigatie van de Bosch Nyon. Zowel in Nederland als in het buitenland wordt je naar wegen geleid waar je op zijn zachts gezegt niet vrolijk van wordt. In Gelderland werden we naar weilanden gestuurd waar alleen tractoren reden. In Spanje kwamen we op onverharde wegen in de bergen waar uitsluitend bosbouwers komen om bomen te rooien. (12 tot 18%). In steden wordt je vaak van de doorgaande route gehaald om woonwijken in te gaan om vervolgens weer terug te keren op diezelfde doorgaande route. Maar je heb dan wel eerst vele km in aangrenzende woonwijken gefietst. Kortom hopeloos slecht. Eigenlijk is het net zo slecht als de fietsaccu’s, waarvan de garantie voorwaarde is “niet intensief gebruiken”. Helaas hebben wij ze 3 maanden dagelijks gebruikt om vanuit Alkmaar naar Lissabon te fietsen. “Ja, dat is te intensief, dan gaan ze hard achteruit” We kunnen nu nog max 30 a 35 km rijden per 400 watt accu. Advies Bosch “gebruik ze eens in de twee weken, dan gaan ze jaren mee”. Ja zo kan ik ook jaren met mijn tv doen als ik hem 1 x per kwartaal alleen effe het journaal kijk!!!

  Reply this comment
  • Bert
   Bert 31 juli, 2016, 10:01

   Henk, ik weet niet wat er met uw fietsen aan de hand is, maar ik heb een heel andere ervaring met de accu’s en ook bij intensief gebruik. Ik rijd elke werkdag op mijn snelle fiets van Diemen naar Haarlem en weer terug en laad de accu 2 keer per dag op. Mijn fiets is nu bijna 2 jaar en ik heb nog geen last gehad dat de accu afneemt. Actieradius (speed pedelec dus hoger verbruik) is ongeveer 45 km per lading, ik rijd dus niet vol gas anders zou dat lager uitkomen. Zoals gezegd, ik heb geen enkel probleem met mijn accu bij zeer zwaar gebruik. Mijn buurvrouw heeft een Urban Arrow bakfiets, ook met Bosch. Ze heeft deze nu ongeveer een half jaar. Nieuwe systeem en 400 Wh accu. Elke schooldag worden er twee kinderen mee gehaald en gebracht plus de boodschappen en wat niet meer. Ook zij haalt een radius van 80 km gemiddeld ondanks de hoge ondersteuning en zware fiets met last. Diemen is niet bepaald vrij van verkeer dus veel optrekken en stilstaan, buurvrouw vergeet nog wel eens te schakelen waardoor de motor meer werk moet verrichten. Ik herken dus niets in het stuk dat u neerschrijft en zou als ik u was eens terug gaan naar de winkel waar de fietsen gekocht zijn om naar te laten kijken. Groet, Bert.

   Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook