Bosch eBike Systems optimaliseert productportfolio

2 jaar geleden

Talrijke ontwikkelingen bieden e-bikers nog meer voordelen met het Bosch aandrijfsysteem voor het modeljaar 2016/17. Software-updates voor de all-in-one boordcomputer Nyon, een uitbreiding bij de eShift en nieuwe opties voor e-mountainbikers – Bosch optimaliseert continu haar bestaande producten en blijft verder werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

bosch1

De all-in-one boordcomputer Nyon verenigt navigatie, eBike-besturing en rijgegevens in één apparaat.

Nyon met nieuwe functies

De all-in-one boordcomputer Nyon combineert navigatie, eBike-besturing en rijgegevens in één apparaat. Voor e-bikers die onderweg zijn met Nyon zijn er vanaf het voorjaar van 2016 nieuwe functies voor nog meer comfort en rijplezier. Daar hoort de op kaarten gebaseerde weergave van de restreikwijdte bij die afgelegd kan worden met de elektrische aandrijving. Factoren zoals trajecttopografie, acculading en het gekozen ondersteuningsniveau worden betrokken bij de berekening van de route. De trajecttopografie bevat ook stijgingen en de staat van de wegen. Deze premium functie tegen betaling (App Store 5,99 euro, Google Play Store 5,95 euro) opent de mogelijkheid voor e-bikers om hun tochten nog nauwkeuriger te plannen. Het bewerkte dashboard biedt ook nieuwe functies. Zo zijn bijvoorbeeld de synchronisatiestatus en de activiteiten van de afgelopen maand in één oogopslag zichtbaar. Met de volgende update is het voor het eerst in het portaal mogelijk GPX-bestanden te exporteren. Afgelegde trajecten kunnen op deze manier nagereden en met anderen gedeeld worden.

Efficiënter schakelen met eShift

eShift, de oplossing van Bosch voor automatisch en geïntegreerd schakelen, kan vanaf 2017 ook met Nyon gebruikt worden. Om nog efficiënter onderweg te zijn, verschijnt er tijdens de rit in het display een advies om te schakelen.

Een ander nieuwtje: vanaf 2017 is het automatische, geïntegreerde schakelen met de eShift ook mogelijk op de Speed-Pedelec – in combinatie met de traploze automatische schakeling Harmony H-Sync van NuVinci Cycling.

bosch2

Vanaf het voorjaar van 2016 is de op kaarten gebaseerde weergave van de restreikwijdte mogelijk voor Nyon – inclusief het meerekenen van de trajecttopografie, acculading en het gekozen ondersteuningsniveau.

Doordachte duwhulp

De geoptimaliseerde duwhulp – nu te activeren door er twee keer op te drukken – verhoogt de veiligheid voor de e-biker en zijn omgeving. Na het indrukken van de Walk-button wordt de e-biker gevraagd het inschakelen van de duwhulp te bevestigen door op de Plus-button te drukken. Vervolgens krijgt hij een krachtige voelbare ondersteuning. De duwhulp is verkrijgbaar in combinatie met de Bosch aandrijfsystemen van de generatie 2017 en beschikbaar met de boordcomputers Nyon, Intuvia en Purion.

Grotere veiligheid door feller licht

Ook het licht straalt feller vanaf 2017: met de vernieuwing is er een ondersteuning mogelijk tot 18 Watt, de spanning bedraagt 6 of 12 Volt. De lichtinstellingen worden geconfigureerd door de eBike-fabrikant. Door het fellere licht wordt de veiligheid tijdens het rijden verhoogd.

Nog sportiever met de SRAM EX1

Voor sportief ambitieuze e-bikers is er de eerste speciaal voor eMTB’s ontwikkelde schakeling met de SRAM EX1. De SRAM EX1 zorgt voor een „gesynchroniseerde“ schakelwisseling, ook bij een hoge pedaalbelasting. De 11-48 cassette met 8 versnellingen harmonieert voortreffelijk met de Bosch Performance Line CX en biedt de beste stijgcapaciteit.

Meer nieuwsartikelen