Bosch systeem 2017, wat weten we al?

2 jaar geleden

Bosch-Active-LineMet welke nieuwigheden zal Bosch binnenkort verschijnen? De e-bike innovaties zijn altijd spannend. Met welke nieuwe e-bike uitvindingen zal Bosch de fietser overtuigen om te kiezen voor een Bosch systeem op zijn of haar elektrische fiets?

Brengt Bosch eindelijk een oplossing voor een interne batterij dat is weggewerkt in het frame? Zal er een ABS-systeem komen voor e-bikes? Dit zijn slechts twee onderdelen waarover wordt gespeculeerd op e-bike forums.

Bosch zal sommige e-bike nieuwigheden voor het modeljaar 2017 eind juni 2016 presenteren in DuitslandTot op heden is er nog geen officiële informatie over het Bosch e-bike programma 2017.

Geïntegreerde batterij

Specialized Levo

Specialized Levo

Bosch moet de volgende stap op weg naar integratie gaan nemen. Veel van de meest besproken onderdelen is een geïntegreerde batterij in het frame. Hierdoor krijgt de fiets fraaier uiterlijk zonder dat er een accu te zien is op de fiets. Dat Bosch werkt in deze richting is bekend in de industrie.

ABS

ABS voor E-Bikes: Voormalig Bosch e-bike verantwoordelijke Pure Jese had in 2011 al gezegd dat een elektrische fiets met ABS een denkbaar stadium van ontwikkeling in e-bikes zal zijn. Remfabrikant Break Force One heeft al samen met Volkwagen een e-bike met ABS geïntroduceerd. Zal Bosch samen met bijvoorbeeld remfabrikant Magura volgen?

Recuperatie

Recuperatie tijdens het fietsen. Dit wil zeggen dat tijdens de rit energie kan worden opgewekt om de accu weer te laden. Bosch heeft hier inmiddels al een patent aangevraagd. Het is goed mogelijk dat dit één van de nieuwigheden in 2017 zal zijn.

Wanneer er meer bekend is over de nieuwigheden brengen wij u via de website op de hoogte!

Meer nieuwsartikelen