BSP E-Volt Urban

3 jaar geleden

Totaalscore

8.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Strak frame, fraai design. + Gemakkelijke bediening. + Groot en helder display. + Brede handvatten. + Heldere koplamp. + Nexus 8 versnellingen. + Krachtige ondersteuning door middenmotor.

Minpunten:

- Geen verende voorvork.

Eindconclusie:

De E-Volt is uitgerust met de nieuwste versie van het Shimano STEPS systeem. Verder beschikt de fiets over hoogwaardige kwaliteit onderdelen. De fiets is uitgevoerd met een handige voordrager en is zeer goed geschikt voor de jongere generatie en hippe senioren.

E-Volt Urban EC10 STEPS dames frozen black mat 16900 en 16901 1000x1000Vandaag proberen we een nieuw model op de e-bike markt, namelijk de BSP E-Volt Urban. BSP fietsen introduceerde een aantal maanden geleden dit nieuwe model en wij mogen hem vandaag eens goed uitproberen.

De E-Volt is uitgerust met de nieuwste versie van het Shimano STEPS systeem. Daarnaast is er ook op voor alle andere onderdelen gekozen voor kwaliteit. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de afwerking van het frame, kettingkast, de weggewerkte kabels in het frame, de luxe verlichting en het comfortabele zadel.

Na een aantal kilometer te hebben afgelegd merk je dat de fiets erg stabiel op de weg ligt, ook zonder aanwezige verende voorvork. Er is gekozen voor een vaste voorvork waarbij de vering uit de comfortabele brede banden komt. Een middenmotor die goed zijn werk doet en een fraai display heeft met diverse functionaliteiten. Lees snel verder over alle aanwezige onderdelen.

Lees snel verder over onze bevindingen.

IMG_20160315_114812 IMG_20160315_114658 IMG_20160315_114651 IMG_20160315_114634


IMG_20160315_114945Hoogwaardige onderdelen

De E-volt is uitgevoerd met een Nexus 8 versnellingsnaaf en Rollerbrake remmen. Daarbij is de nieuwste versie van het Shimano STEPS systeem gemonteerd. De fiets is gemakkelijk te bedienen via het nieuwe heldere display. Alle functionaliteiten zijn goed zichtbaar, ook in zonnig weer merken we. De ondersteuning die geleverd wordt door de motor is visueel zichtbaar op het display. Verder is aan veiligheid ook gedacht, dit model is uitgevoerd met Busch & Müller verlichting welke is aangesloten op de accu. De E-Volt heeft voor en achter luxe Rollerbrake remmen gemonteerd om de fiets snel tot stilstand te laten komen mocht dit nodig zijn.

Doordat de fiets is uitgevoerd met het nieuwste Shimano STEPS systeem is de accu eenvoudig op te laden zonder dat de accu uit de fiets moet worden gehaald.

IMG_20160315_114900Handige voordrager, stevig frame

De E-Volt Urban EC10 is met haar voordrager erg praktisch. Hiermee zijn de extra boodschappen of rugzak eenvoudig te vervoeren. Het fraaie design van deze fiets valt direct op, de fiets die wij hebben getest is uitgevoerd in een donkere kleur met donkere accenten. De vormgeving van de framebuizen is ook direct een mooie eye-catcher. Met deze uitstraling richt BSP fietsen zich op de jongere generatie en hippe senioren.

IMG_20160315_114917Nederlands fietsmerk

Het Nederlandse fietsmerk BSP Fietsen, staat al sinds 1983 bekend vanwege haar robuuste en trendy fietsen. De populaire modellen vallen ook op vanwege de hoge kwaliteit die door de assemblage in Nederland bereikt wordt. Van het ontwerp tot het extreem sterke lakwerk en de wielproductie: het gebeurt allemaal in Nederland en in eigen beheer.

IMG_20160315_114725Korte lijnen, kwaliteit en goed aanstuurbaar, dit zijn de redenen om de fietsen van BSP uitsluitend in Nederland in elkaar te laten zetten. Daarnaast vinden zij het ook belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen helpen, op de productie afdeling heeft BSP meerdere werkplekken gecreëerd waar medewerkers met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt jouw BSP fiets helpen in elkaar te zetten.

 


De eigenschappen van de BSP E-Volt Urban

Wiel:
Airline 5 velgen met G13 black coated RVS Sapim spaken
Frame type:
Alu octagon met afgeronde lasnaden
Aandrijving:
Shimano STEPS E6001 middenmotor inclusief Walk Assist
Accu:
Vermogen 418Wh (36V/11,6Ah), hoogwaardige lithium-ion accu, belading met accu in de fiets mogelijk
Display:
Model E6010, bediening accu en verlichting via het display
Band:
CST Soho City e-bike approved 47mm
Slot:
Abus ringslot Amparo met ART ** keuring
Zadel:
Selle Royal LZ gel met optionele optilhendel
Verlichting:
Voorlamp Busch & Müller Lumotec IQ 30lux, achterlamp Busch & Müller DC6-15, voeding via accu
Schakelsysteem:
Shimano Nexus 8 met IM-81 Rollerbrake remmen
Achterdrager:
Aluminium BSP design
Voordrager:
Aluminium met BSP sierplaat
Buitenkabels:
Jagwire Pro-SL coated
Gewicht:
Circa 25.0-25.5 kg (excl. accu)

 

Bekijk hier alle technische specificaties.


IMG_20160315_114851Ervaar zelf de BSP E-Volt

De BSP E-Volt modellen zijn exclusief beschikbaar in de winkels van speciaal geselecteerde BSP E-Volt dealers die samen een landelijk netwerk vormen. De E-Volt Urban is vanaf nu leverbaar en heeft een adviesprijs van €2699,- . Hiervoor heb je een degelijk model uitgevoerd met goede materialen.

Kijk voor meer informatie op de website van BSP of zoek een dealer bij u in de buurt voor het maken van een proefrit afspraak.

Meer nieuwsartikelen