Budnitz eerste e-bike met titanium frame

3 jaar geleden

Budnitz introduceert Model-E, het eerste e-bike model met een volledig titanium frame, zoals kenmerkend is voor alle andere standaard modellen van dit bedrijf.

budnitz-model-e-ebike

Titanium is een materiaal dat een hoge verhouding sterkte/gewicht heeft, het is zo licht als aluminium en zo sterk als staal. Verder zal de legering (3AL 2,5V) niet roesten.

budnitz-model-e-ebike-4

Budnitz levert fietsen met een frame zonder lasnaden en heeft een gewicht van maar 1,8 kg. Het ontwerp is erg netjes met slechts twee kabels voor de remmen, de wielmaat is 29″ inch.

budnitz-model-e-ebike-2

Model-E is uitgerust met een 250W motor in het achterwiel. De fiets heeft een actieradius van maximaal 100 km. Uitgevoerd met een 30V L-ion 160Wh batterij welke tevens in het achterwiel is weggewerkt. Verder heeft dit model geen ketting maar een aandrijfriem, welke geen onderhoud nodig heeft.

budnitz-model-e-ebike-1

Via Bluetooth en een smartphone kunt u meerdere functies van de e-bike beheersen. Verder zijn er geïntegreerde helling sensoren, deze bieden meer ondersteuning tijdens heuvelachtig gebied. De startonderbreker voegt een extra anti-diefstal beveiliging toe.

budnitz-model-e-ebike-3

Dit Model-E gemaakt van titanium is verkrijgbaar vanaf een basisprijs van maar liefst € 6630 ,-. Er is ook een versie met een frame van zwaarder staal, deze heeft een prijskaartje van € 3515 ,-. Via de configurator kan je dan wel zelf de kleur van het frame kiezen. Diverse accessoires toevoegen zoals spatborden. Daarnaast moet de fiets ook nog verscheept worden vanuit de Verenigde Staten.

budnitz-model-e-ebike-5

Meer nieuwsartikelen