D66 wil maatregelen tegen diefstal e-bikes

VCargo Dames Beidge zonder pakkendrager zijkantolgens het NRC zouden er in 2015 in totaal meer dan 9000 elektrische fietsen gestolen zijn, gebaseerd op cijfers van de twee grootste verzekeraars van elektrische fietsen.

D66 vindt de stijging verontrustend, onder meer omdat de e-bikes een duurzaam alternatief zijn voor scooters, brommers en in sommige gevallen auto’s. De partij wil het gebruik van de elektrische fietsen dan ook zoveel mogelijk faciliteren.

Als oorzaken voor de toename van de diefstallen wordt onder andere het gebrek aan een geschikte stalling genoemd.

D66 wil weten hoe het zit met de diefstallen in Rotterdam: van hoeveel gestolen elektrische fietsen is aangifte gedaan en is er een toename merkbaar? De partij draagt als oplossing aan om te bekijken of de huidige fietsenstallingen aangepast kunnen worden om ook de stalling van e-bikes mogelijk te maken.

Een elektrische fiets kost meestal al meer dan € 2000,- euro per stuk. Een verzekering van de fiets kost tot nu toe net zoveel als voor een gewone fiets. In 2014 zijn er in totaal 1.051.000 nieuwe fietsen verkocht in Nederland, zo meldt de BOVAG. Ruim 21% daarvan was een e-bike. Daarmee is ruim 1 op de 5 nieuwverkochte fietsen een e-bike. In totaal leggen Nederlanders per jaar zo’n 14,5 miljard kilometer met de fiets af. Een groot deel van het toegenomen fietsgebruik komt voor rekening van de e-bike, die goed is voor 12 procent van alle fietskilometers.

Bron: dichtbij.nl
D66 wil maatregelen tegen diefstal e-bikes was last modified: februari 2nd, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. corp
    corp 10 maart, 2017, 13:15

    goed streven van D’66. Ik mijd over het algemeen fietsenstallingen vanwege de funest werking die andere fietsen op mijn kostbare e-fiets heeft. Kapotgetrokken bedrading, bekraste fiets,kapotte jasbescherming en overige zaken zorgt dat ik wegblijf bij stallingen.Liever een straatlantaarn of stevige hekwerk. En dan voorzien van een electronische alarm die een hoop herrie maakt als iemand je fiets gaat verzetten.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook