De 6 leukste fietsroutes van Nederland

3 jaar geleden

Fietsers-715x408Nederland staat bekend als een echt fietsland; we hebben goede fietspaden en een divers landschap. Het vinden van een goede fietsroute is dan ook niet lastig. Hieronder staan de leukste beschreven!

– Kastelen- en landgoederen fietsroute
Deze route neemt u mee langs verschillende kastelen en landgoederen in de regio Achterhoek. De Achterhoek is rijk aan historie, prachtige landschappen en staat bekend om haar mythen en sagen. Onderweg kunt u bij kastelen stoppen en enkele zelfs betreden. Kasteel Vorden is zeker het bezichtigen waard. Deze fietsroute is 30.8 kilometer.

– Maasfietsroute
Bij deze route rijdt u van het Zuid-Limburgse heuvellandschap naar Hoek van Holland. Onderweg passeert u een aantal fraaie vestigingsstadjes, zoals Grave, Heusden en Woudrichem. Ook komt u langs de Maasplassen bij Roermond en het Maasheggenlandschap van Noord-Limburg. Deze route is 430 kilometer.

prinsen– Prinsenroute 
De Prinsenroute is een route van Den Haag naar Breda. Bij deze route rijdt u langs voormalige koninklijke domeinen, monumenten en diverse soorten landschappen. U rijdt onder andere langs de Priorij van Corsendonk en het natuurreservaat De Tikkebroeken. Deze route is 125 kilometer.

– Lekkerste fietstocht van Friesland
De naam van deze route zegt het al: dit is een fietsroute die u langs lekkere stops brengt. Deze route wordt ook wel It Bûtertonkje genoemd, wat Fries is voor ‘Lekkerbek’. U komt bij stops waar u kunt genieten van onder andere eigengemaakte jams en boerenijs, Friese Drabbelkoeken en een bierbrouwerij. Deze route is 37.6 kilometer.

018-900x675– Fietsroute Rondom de Domstad
Dit is een fietsroute met veel knooppunten, waar veel te zien is. Het leuke aan deze fietstocht is dat waar u ook fietst de 112 meter hoge Domtoren bijna overal zichtbaar is! U fietst onder andere langs Harmelen, Breukelen, Maartensdijk en de Bilt. Maar ook de Loosdrechtse plassen, het Kromme Rijngebied en het Hollandse weidegebied zitten in deze route. Deze route is 87.8 kilometer.

– De Ronde van Nederland
Deze fietsroute is er een voor de ultieme vakantiefietser. De route loopt langs de grenzen van ons land en voert u van de Noordzeekust tot de Achterhoek en van de Groningse terpen tot de Brabantse vennen. U komt langs dorpen, steden, duinen, bossen, polders, rivieren, heuvels; noem het maar op. Deze route is 1300 kilometer.

Heeft u één van deze routes gefietst? Deel dan uw foto op onze Facebookpagina!

Meer nieuwsartikelen