De nieuwe website van Riese & Müller

2 jaar geleden

Relaunch_Website_3De fabrikant van premium e-bikes en vouwfietsen uit Darmstadt krijgt met de lancering van de nieuwe website een nieuwe merkidentiteit. De volledig gewijzigde website is het eerste, centrale onderdeel van een internationaal geörienteerde digitale strategie. Een heldere structuur, een eenvoudige navigatie en een sterk design kenmerken de aanwezigheid op het net.

Bezoekers van de website beleven de technologische expertise en het unieke karakter van het merk Riese & Müller op een gestructureerde en fascinerende manier. Een vlak ontwerp en het gebruik van grootschalige, emotionele beelden, die de premium eigenschappen en het karakteristieke productdesign van de fietsen tonen, openen de ogen van de bezoeker voor de onderscheidende fiets- en merkbeleving van Riese & Müller. Daarnaast is het gebruik intuïtief en eenvoudig. Tezamen met de herintroductie op het web wordt het tweede merk blueLABEL volledig geïntegreerd in het core-merk Riese & Müller en is een helder en krachtig design ontwikkeld.

Relaunch_Website_1

Relaunch_Website_2Centraal staat het aanspreken van de klanten, en het idee de klanten direct naar de dealer te leiden. Het doel was met de digitale aanwezigheid de perfecte link te vormen tussen het internet en de dealer. Op vele plaatsen komt de klant in zekere zin direct bij de dealer terecht. De gebruiker kan zich op verschillende vlakken bewegen en verkrijgt door krachtige afbeeldingen en gedetailleerde productinformatie alles wat nodig is om voor Riese & Müller te beslissen. Met de nieuw vormgegeven configurator wordt de voorbereiding op het dealerbezoek vereenvoudigd. Er is veel aandacht besteed aan het dealeroverzicht en aan de weergave van de dealer, om zo de volgende stap duidelijk te vereenvoudigen. “We wilden de dynamiek en het rijgevoel van onze fietsen digitaal weergeven en zo een unieke merkbeleving creëren. Optisch en technisch lag de nadruk op onze premium-positionering. De geleiding van de gebruiker is zodanig ontworpen, dat deze vervolgens geïnspireerd naar de dealer kan gaan”, aldus Sandra Wolf, bedrijfsleidster van Riese & Müller en verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie.

De nieuwe website van Riese & Müller werd ontworpen, vormgegeven en gerealiseerd door het webbedrijf Scholz & Volkmer, uit Wiesbaden. “Wij wilden altijd al een fietsmerk als klant. Riese &Müller past op elk gebied bij ons: geleid door de oprichters, al meer dan 20 jaar gepassioneerd op de markt, innovatieve technologie, een uitstekend design en grootse plannen. Na Mercedes-Benz, Deutsche Bahn en Lufthansa konden we ons mobiliteitspakket afronden met deze klant. Het is een groot plezier mee te mogen werken aan een toekomst waarin nog veel meer klanten dit unieke rijgevoel kunnen beleven,”, zegt Peter Post, bedrijfsleider van Scholz & Volkmer. “Een leuk team, waarmee we onze doelen perfect digitaal kunnen omzetten”, aldus Sandra Wolf.

Meer nieuwsartikelen