E-bikes opladen aan zonnefietspad met zeezoutbatterij

Het zonnefietspad in Krommenie is wereldwijd bekend. Het concept is nu ook voor kleinere oppervlakten beschikbaar. De provincie Groningen is de eerste afnemer.

Groningen gaat de technologie toepassen in een multifunctionele bank met oplaadpunten voor elektrische fietsen, een mobiele telefoon of een tablet. Rond april 2017 plaatst de provincie de bank in Blauwe Stad, een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de stad Groningen.

elementbijstrukton

3.500 kilowattuur

De multifunctionele bank bestaat uit een slimme en groene combinatie van producten van drie partijen: SolaRoad, Dr. Ten en Define-it. De door de SolaRoad Kit opgewekte energie wordt opgeslagen in twee zeezout-accu’s. Deze accu’s zitten verpakt in de multifunctionele bank van gerecycled materiaal. De zogenoemde SolaRoad Kit levert 3.500 kilowattuur per jaar op. Dit is genoeg energie voor een gemiddeld huishouden voor een jaar.

De bank heeft vier stopcontacten voor het opladen van een mobiele telefoon, elektrische fiets of een tablet. De technologie in de bank wordt door Define-it met elkaar verbonden. De bank heeft ook een fietsenrek.

SolaRoad is een project van provincie Noord-Holland, TNO, Ooms Civiel en Dynniq. Een proeftracé van 90 meter SolaRoad ligt sinds 2014 in Krommenie, en er wordt gewerkt aan diverse vervolgprojecten.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
E-bikes opladen aan zonnefietspad met zeezoutbatterij was last modified: december 21st, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook