E-bikes verhogen omzet fietsbranche

2 jaar geleden

pexels-photoUit cijfers van de RAI vereniging blijkt dat de populariteit van elektrische fietsen de Nederlandse fietsbranche vorig jaar aan meer omzet heeft geholpen. E-bikes waren voor het eerst goed voor meer dan de helft van de totale opbrengsten. De cijfers zijn afgelopen woensdag door de RAI Vereniging gepubliceerd.

Fietsverkopers brachten in 2015 in totaal 983.000 rijwielen aan de man, 6,5 procent minder dan een jaar eerder. Maar doordat de verkoop van vaak duurdere e-bikes met bijna een kwart toenam tot 276.000, viel de omzet toch hoger uit. De totale opbrengsten stegen van 887 miljoen naar 899 miljoen euro. Daarvan kwam 514 miljoen euro uit de verkoop van e-bikes, 100 miljoen meer dan een jaar eerder.

Volgens de RAI Vereniging is de e-bike niet alleen populair bij ouderen of mensen met een fysieke beperking. Ook voor jongeren en forensen die een grote afstand moeten afleggen naar school of werk is de e-bike een aantrekkelijk alternatief. Wij zijn benieuwd, waar gebruikt u de e-bike voor? Beantwoord hieronder de poll.

[poll id=”42″]

Meer nieuwsartikelen