Eerste E-MTB Tandem ter wereld

2 jaar geleden

samedi-27-x2_1200px-696x368

Je gelooft het misschien niet maar dit is een ware elektrische E-Mountainbike tandem. Het merk Moustache knalt met een fel oranje verrassing het nieuwe modeljaar 2017 in.

De Samedi 27 X2 is eigenlijk een mountainbike met een elektromotor voor twee personen. De Fransen hebben zich altijd al gespecialiseerd op elektrische fietsen. Moustache biedt o.a. elektrische City-, touringmodellen en mountainbikes.

Eerste E-MTB Tandem ter wereld

Voor het nieuwe modeljaar hebben ze iets ongewoons ontwikkeld. De eerste e-MTB Tandem ter wereld. Of het bergaf soepel vergaat, of sprongen maken met deze tweepersoons mountainbike valt nog te bezien. Misschien is het alleen een kwestie van oefenen.

Stevigheid frame

Een van de belangrijkste punten was de stijfheid van zo’n lange frame. Voor Moustache was antwoord heel makkelijk, ze hebben grote expertise in het bouwen van frames. Het frame bestaat uit een zogenaamd driekamersysteem trilholtebuizen. De makers zijn zo overtuigd van de duurzaamheid dat ze evenveel garantie geven op dit frame als alle andere modellen, namelijk vijf jaar garantie.

Dubbele batterij van Bosch

Het gloednieuwe dual-accusysteem van Bosch is erg zinvol op deze e-Tandem. Twee keer 500Wh samen met de Bosch middenmotor geeft deze e-tandem de ondersteuning die nodig is voor twee personen. De Li-ion Dual Power Packs werken op basis van 13,4 Ah en 36 V, met een volle lading kan er ongeveer tot 120 km mee gefietst worden. De Intuvia boardcomputer met USB-poort zit op de voorste handgreep. Tevens controleert de voorste rijder ook de SRAM 11 versnellingen en de hydraulische Magura schijfremmen.

Interessant is dat de e-Tandem slechts 29,9 kg weegt.

Meer nieuwsartikelen

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.