Fabrikant Batavus en Sparta raakt gewone fietsen maar moeilijk kwijt

2 jaar geleden

sparta_logoAccell, fietsfabrikant van onder andere Batavus en Sparta, heeft moeite om zijn gewone fietsen nog te verkopen. Bij de presentatie van de kwartaalresultaten laat het bedrijf weten dat de winst tegenvalt omdat de fietsen met hogere kortingen de deur uit moesten.

Elektrische fietsen daarentegen vliegen ook bij Accell als warme broodjes over de toonbank. Vorig jaar was 28 procent van in Nederland de verkochte fietsen elektrisch, tegenover 21 procent in 2014 en 19 procent in 2013.

Accell zag zijn omzet afgelopen kwartaal dan ook opnieuw stijgen door een groeiende verkoop van e-bikes. Gewone fietsen beginnen een blok aan het been te worden, zag het bedrijf. Aan het einde van het afgelopen seizoen moesten meer fietsen met korting worden verkocht om van de voorraden af te komen. Daardoor viel de winst van het bedrijf lager uit.

Slecht weer nadelig voor Accell

Het weer speelde de fietsenverkoop het bedrijf in veel landen parten. In de Verenigde Staten daalden de opbrengsten, doordat de fietsenvakhandel het in dat land lastig heeft. In Groot-Brittannië werkte de daling van het pond in het nadeel van Accell.

Accell verwacht dat de omzet in heel 2016 hoger zal zijn dan een jaar geleden, en dat het resultaat min of meer hetzelfde zal zijn als in 2015. Concrete cijfers noemt het bedrijf niet.

Bron: RTL Z

Meer nieuwsartikelen