Klever Q-Power

2 jaar geleden

Totaalscore

9.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Compactheid + Duidelijk en helder display met Bluetooth functionaliteit. + Robuust frame met nette afwerking. + Extra stille motor. + Zithouding. + Hydraulische remmen.

Minpunten:

- Ronde handvatten. Iets minder comfortabel.

Eindconclusie:

Deze compacte e-bike is een topper in zijn klasse. Een goede krachtige ondersteuning door de motor in het achterwiel. Verder rijdt de Q erg comfortabel. Uitgevoerd met goede kwaliteit onderdelen.

csm_q-power_nomination_award_2_NL_3dcf3a0b2dVandaag testen we de Klever Q Power. Deze compacte elektrische fiets is een genomineerd voor de E-bike van het Jaar verkiezing. De verwachting is dus erg hoog. Lees snel verder over onze bevindingen.

Na de eerste aantal kilometers te hebben afgelegd merk je al dat de de Klever Q Power opvallend lekker rijdt in vergelijking met andere compacte e-bikes. De Q Power is volledig geveerd en heeft een laag zwaartepunt. De ondersteuning voel je direct wanneer je de trappers in beweging zet.

De Q is compact

De Klever Q is makkelijk “plat” te maken. Deze fiets neem je dus eenvoudig mee op je boot of caravan. Tevens is dit model ideaal geschikt om op je zakelijke bestemming te komen. Het stuur is in één handeling te vouwen, de zadelpen is makkelijk naar beneden te duwen en de pedalen zijn met een handomdraai eenvoudig in te klappen.

Je zou het gezien het compacte formaat van deze fiets niet helemaal verwachten, maar de Q is opvallend krachtig en gaat net zo makkelijk en stabiel bergop. Naast de drie ondersteuningsstanden beschikt de Q ook over een turbo stand waarmee je net dat kleine beetje extra ondersteuning krijgt. De Q Power beschikt over een stille BIACTRON aandrijving, deze is verwerkt in het achterwiel.

csm_7767_Q_phone_caravan_1f2d6dfe7d csm_Q_folded_yacht_stairs_cd1c062814 Q_vert_gradient

Voor en achtervering geeft meer comfort

Ondanks de compactheid rijdt dit model erg comfortabel. Met de voor- en achtervering biedt de Q rijcomfort die je graag wilt hebben met hogere en lagere snelheden. De ronde handvatten zijn daarentegen iets minder comfortabel.

Bluetooth display met handige functies

Het Klever Q Bluetooth display laat inkomende oproepen van je telefoon zien. Via de Klever Connect App uit de Apple app store verbind je je iPhone met je Klever Q. Deze optie is vanaf nu beschikbaar in de App store van Apple. Over een app voor Android toestellen is nog niks bekend. Verder is het display groot met grote handige bedieningsknoppen. Op het display zijn diverse meet instrumenten zichtbaar. Zoals het aantal km’s wat nog afgelegd kan worden in een bepaalde ondersteuningsstand.

IMG_20160229_150915 IMG_20160229_151010 IMG_20160229_150936 IMG_20160229_150915

Hydraulische remschijven

Net zoals alle Klever modellen, beschikt de Klever Q ook over hydraulische schijfremmen voor en achter. Dat geeft rijden op deze e-bike een gevoel van controle en veiligheid.

Verder is het mogelijk om eenvoudig een bagagedrager te monteren op dit model. Handig voor extra bagage wat u meeneemt van de winkel of naar uw werk.

Technische specificaties Klever Q

Achterwiel aandrijving:
Vermogen (max):
Koppel (max):

Vering:
Wielmaat:
Versnellingen:
Gewicht met accu:
Actieradius (360Wh accu):
Actieradius (470Wh accu):
Actieradius (met 2de 470Wh accu):
Klever BIACTRON V2
250W
43Nm
Voor- en achtervering
20 inch
10
25 kg
50 km – 70 km
65 km – 100 km, +€200
115 km – 170 km, +€750

 

Genomineerd voor E-bike van het jaar

Beoordeling door deskundige jury
De Klever Q is genomineerd voor de E-bike van het jaar verkiezing. De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitsverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, Fietsersbond, ANWB en Bike Europe.

Verkiezingen
RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 29e keer. De uitreiking van de E-bike van het Jaar vindt voor de 6e keer plaats. Dit jaar wordt voor de tweede keer de prijs voor de Speed E-Bike van het Jaar uitgereikt.

De winnaars van de Fiets, E-Bike en Speed E-bike van het Jaar 2016 worden bekend gemaakt op maandag 4 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Supernova, Jaarbeurs Utrecht.

Verkrijgbaar of zelf testen?

De Q is op dit moment vanaf € 2999 ,- beschikbaar in Nederland bij alle Klever dealers. Probeer hem bij een dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt. Meer informatie is te vinden op de website van Klever.

Meer nieuwsartikelen