Nederlandse Keola wint Oscar onder de E-bike awards

3 jaar geleden

keolaKeola heeft als enige Nederlandse fietsmerk een award gewonnen op Eurobike 2016, ’s werelds grootste internationale fietsbeurs. Om de Extra Energy Award 2016 te bemachtigen, heeft het klassieke e-bike model, de Keola Delft een van de zwaarste technische en consumententests in Europa succesvol doorstaan. De Extra Energy Award wordt ook wel de ‘Oscar’ onder de fiets awards genoemd.

Na een half jaar van technische en gebruikstesten door ExtraEnergy, een van de meest vooraanstaande Duitse testinstituten, was de jury erg enthousiast over de prestaties en kwaliteit van de constructie van de Keola Delft: ‘Met een gesloten kettingkast, spatborden en een stabiel en makkelijk te gebruiken bagagerek is het makkelijk en ontspannen fietsen op deze elektrische fiets.’ Over de Bafang motor met 80Nm zegt de jury: ‘Op het tourcircuit maakte de motor een sterke indruk.’ Ook de verstelbare stuurpen, de lage instap en het luxe rood-zwarte design van de fiets gooiden hoge ogen.

Eurobike is een van de grootste bikeshows ter wereld met meer dan 1.300 deelnemers uit meer dan 40 landen. Innovatieve ontwikkelingen, nieuwe functionaliteiten en technologieën worden hier geïntroduceerd. Een onderdeel van Eurobike is het testen van e-bikes door ExtraEnergy. Naast Keola werden nog 72 andere prestigieuze elektrische fietsmerken getest.

De wereld ver-e-biken

Victor Weng, directeur van Keola, is erg blij met de onderscheiding: ‘Bij Keola werken we hard om de allerbeste e-bikes te maken. Het is enorm fijn dat dit zo gewaardeerd wordt’, aldus Weng, ‘Het liefst zouden wij zien dat heel Nederland de auto laat staan en op de e-bike naar het werk gaat. Deze prijs toont aan dat we op de goede weg zijn met onze droom: de wereld ver-e-biken!’

Keola investeert in de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe producten en bouwt aan een servicenetwerk in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Weng: ‘We willen exporteren over de hele wereld, China, Japan, de VS: Made in Holland!’

Het hoofdkantoor van Keola is gevestigd in Amersfoort. Hier is tevens een e-bike experience center te vinden.

Meer nieuwsartikelen