Nieuw: de RS- en TS- serie uit Flyers high speed-range

3 jaar geleden

2016_TS_Trapez_weiss copyZwitserse fietsfabrikant Flyer staat klaar voor e-bikers die nóg sneller willen

BEVERWIJK – Flyer tilt het e-biken naar een hoger en vooral sneller niveau. De fabrikant heeft twee nieuwe high speed-series met fietsen die ondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur: de RS en TS. Het RDW heeft beide series goedgekeurd en dat betekent dat ze aan alle technische eisen voldoen. Flyer-dealers in het land zijn bekend met de RS en TS en staan klaar om alle ins en outs van deze nieuwste aanwinsten te delen.

High speed-fietsen, ook wel speed bikes of speed pedelecs genoemd, zijn de grote trend. Ze geven ondersteuning tot 45 kilometer per uur. Daarmee zijn ze ideaal voor mensen die grotere afstanden fietsend willen overbruggen. Onder meer forensen kiezen steeds vaker voor deze high speeds. Ze hebben onderweg naar de werkplek geen last meer van files en hoeven niet langer te strijden voor een parkeerplek in de verkeersdrukke stad. Bovendien beginnen speed bikende mensen de dag op een gezonde manier, omdat de hogere snelheid niet gehaald wordt zonder te trappen.

Afgelopen jaar zijn er volgens Bovag in Nederland vijf- tot zesduizend high speed-fietsen aan de man gebracht. De verwachting is dat dit snelle type e-bike in hoog tempo aan populariteit wint. Flyer bedient de high speed-fietsers op hun wenken met de komst van de RS- en TS-serie. “Niet alleen de forensen, maar zeker ook de recreatieve fietsers die in het weekend of op hun vakantiebestemming onbezorgd kilometers willen vreten voelen zich thuis op het zadel van de RS en TS. De high speed-fietsen staan voor kwaliteit, comfort en veiligheid”, zegt Laura Mooij van Flyer.

RS-serie: sportieve kilometerkampioen

De RS is een kilometerkampioen die te boek staat als de sportieve kompaan tijdens langere ritten, onder meer in heuvelachtige omgeving. Dit ranke model is er met 10 of 27 versnellingen. De RS heeft een stille middenmotor van Panasonic en een grote accu-inhoud tot 648 wattuur. Dit maakt het mogelijk om langere afstanden te rijden zonder tussentijds op te laden. Comfort is er dankzij onder meer de verende voorvork, de langere wielbasis en de plaatsing van de accu achter de zitbuis. De RS, in grijs (heren) en parelwit (dames), heeft vier ondersteuningsstanden.

TS-serie: stabiele no-nonsense fiets

De TS is een speed bike met een no-nonsense uitstraling waarbij elk detail functioneel is. Dit model is voorzien van de veelgebruikte Bosch-technologie. Met deze middenmotor ligt het zwaartepunt laag, wat bijdraagt aan een stabiele wegligging. Mensen kiezen uit een accu van 400 of 500 wattuur. Prettig is de bediening van het afneembare display. Die gaat via een bedieningsunit bij het handvat waar fietsers op een veilige en gemakkelijke manier bij kunnen. Met de usb-poort is het mogelijk de smartphone op te laden. De TS is verkrijgbaar in matzwart (heren) en parelwit (dames).

Meer nieuwsartikelen