Nieuwe extra verkeersborden nodig in België voor e-bike

De nieuwe regeling in België voor de snelle elektrische fiets leidt tot tandengeknars bij lokale gemeentebesturen en bij de Vlaamse overheid, zo schrijven de kranten van het Mediahuis. Door deze nieuwe regeling moeten er duizenden verkeersborden worden aangepast of nieuw worden geplaatst.sign-no-ebikes

De steeds populairdere snelle elektrische fietsen worden door de federale overheid gelijkgesteld met bromfietsen klasse B, want ze hebben dezelfde maximumsnelheid van 45 km per uur. Veel drukke en populaire fietspaden tussen grote steden verbieden deze bromfiets klasse B, “en voortaan dus ook deze snelle elektrische fietsen”. Het verbod valt op te lossen door een bord te hangen om aan te geven dat op het fietspad een uitzondering geldt voor een snelle elektrische fiets.

Ongevallen
In het Vlaams Parlement maakt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zich zorgen over eventuele ongelukken op fietspaden waar de fietsen officieel niet mogen rijden, “met alle gevolgen voor verzekeringen”. Hoe denkt u hierover? Reageer hieronder op dit artikel.

Nieuwe extra verkeersborden nodig in België voor e-bike was last modified: november 2nd, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. Lukas
    Lukas 2 november, 2016, 18:00

    Zou de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering van toepassing zijn bij een ongeval met een speed pedelec op een plek waar deze niet toegestaan is? En zou de zorgverzekering dan uitkeren bij letsel?

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook