Nog grotere actieradius voor veeleisende e-bikers

2 jaar geleden

1Bosch eBike Systems lanceert in 2017 de DualBattery voor e-bikers die meer accucapaciteit nodig hebben. De DualBattery is een combinatie van twee Bosch PowerPacks die door een Y-kabel met elkaar verbonden zijn. Afhankelijk van het type accu levert het dubbele, krachtige pakket tot 1.000 wattuur (Wh) voor lange afstanden en steile hellingen. Het concept is bestemd voor intensief gebruik. De accu’s worden door de eBike-fabrikant allebei aan het frame bevestigd of aan het frame en de bagagedrager.

Grote afstanden rijden, minder vaak opladen

“De accu is als energieopslag van de eBike een belangrijk onderdeel voor een functionerend systeem. E-bikers hebben individuele behoeften en eisen, ze gebruiken hun fiets verschillend. Om nog beter te voldoen aan de wensen van de klant en het verschillende gebruikspatroon, hebben we de DualBattery ontwikkeld“, verklaart Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. De één gebruikt een Pedelec voor lange afstanden, de ander gebruikt het om bergen op te fietsen.  De één gebruikt de eBike om naar werk te fietsen, de ander neemt hem mee op vakantie. Sommigen rijden zelfs voor hun werk op de eBike. Deze verschillende gebruiksdoeleinden eisen oplossingen. Voor e-bikers, die sneller, verder, hoger en met meer belasting onderweg zijn – en daarbij minder vaak de accu willen opladen – is er voor het modeljaar 2017 de DualBattery van Bosch. Wanneer nodig levert het een dubbele accucapaciteit. Op eCargo-bikes, die in de steden de kleine transporteurs vervangen. Op Pedelecs en S-Pedelecs voor pendelaars, die grote afstanden afleggen of op trekkingfietsen voor volhardende eBike reizigers.

2Dubbele lading dankzij de DualBattery

De Bosch PowerPacks behoren tot de lichtste eBike-accu’s met de hoogste energiedichtheid op de markt. De combinatie van twee PowerPacks 500 en de de DualBattery biedt tot 1.000 Wh energie.

De DualBattery wordt direct door de eBike-fabrikant op de fiets geïnstalleerd. Via een oplaadaansluiting kunnen de accu’s worden opgeladen. Ze zijn verbonden door een Y-kabel, die twee frameaccu’s of een frameaccu en een bagagedrageraccu aan elkaar koppelt. Het systeem schakelt automatisch tussen de beide accu’s, zowel bij het opladen als bij het ontladen. Behalve de actieradius wordt ook de levensduur van de accu’s verlengd, omdat de capaciteit over beide verdeeld wordt.

DualBattery werkt in combinatie met de Nyon of het Intuvia-display en is uitsluitend verkrijgbaar in de originele uitrusting op de Pedelec. Het Bosch aanzetstuk, dat voor veel componenten van de wereldmarktleider geldt, komt ook bij de DualBattery tot zijn recht: de PowerPacks 300, 400 en 500 kunnen in verschillende constellaties met elkaar gecombineerd worden.

 
Meer informatie over accu’s

Meer nieuwsartikelen