Open voor iedereen: het OpenBike systeem

3 jaar geleden

ob1Een los beveiligingssysteem, een navigatie apparaat, een los display voor de bediening van de fiets, losse verlichting, een telefoonhouder met USB-lader, er heerst soms een technische chaos op de fiets. Het OpenBike systeem wil daar verandering in brengen.

Een programmeur en een professionele wielrenner uit de Verenigde Staten is alle verschillende e-bike accessoires beu. Ieder apparaat heeft een aparte voeding nodig, denk aan je telefoon of navigatie systeem.

OpenBike wil grenzen aan het stuur van de toekomst

Kyle Manna en Randall Jacobs hebben een systeem bedacht waarmee alle losse componenten met elkaar kunnen “praten”. Hierbij denken zij aan om alle apparaten op één accu aan te sluiten door middel van één universele stekker

Nieuwe standaard

OpenBike is bedoeld om een ​​nieuwe standaard te creëren. Alle mogelijke functies zoals verlichting, bescherming tegen diefstal, Traction control, onderhoud van de motor, sensoren, GPS tracking, smartphone-connectiviteit, gebruik van de camera en de voeding moeten kunnen worden geïntegreerd met één centraal punt als voeding.

ob2

Onderdelen en componentfabrikanten moeten toegang tot dit open systeem te verkrijgen, zodat er een naadloze aansluiting van alle voor E-bike onderdelen komt. Met name voor de steeds populair wordende huursystemen in grote steden zal dit een uitkomst gaan bieden.

 

Meer nieuwsartikelen