Gazelle Orange C8 HMB Heren

2 jaar geleden

Totaalscore

9.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Frame design, fraaie kleur.
+ Zitpositie.
+ Helder en groot display.
+ LED Verlichting via het display aan/uit te schakelen.
+ Goede kwaliteit remmen.
+ Soepele ondersteuning.

Minpunten:

- Weinig.

Eindconclusie:

Een compleet uitgevoerde elektrische fiets, uitgevoerd met alle denkbare opties. Een fiets met hoge kwaliteit onderdelen. Ideaal voor recreatief gebruik.

 


Op deze zonnige najaarsdag proberen we de Gazelle Orange C8 HMB uit. We hebben deze broer en zus uit de Gazelle collectie uitvoerig getest voor u. Wanneer we de fietsen in ontvangst hebben genomen zien we direct twee schitterende e-bikes staan. De twee geteste Orange C8 HMB zijn uitgevoerd in een mooie champagne kleur gespoten frame.

Verder zien we direct dat beide modellen zijn uitgevoerd met een Bosch Active middenmotor. De standaard meegeleverde accu ( zilver, 317 Wh ) is bevestigd in de achterdrager. Naast de zilveren accu is er ook nog een gouden (400 Wh) of platina (500 Wh) accu uitvoering verkrijgbaar. Deze twee krachtpatsers beschikken over bijna alle denkbare opties op een elektrische fiets. Hieronder alle bevindingen van het heren model.

foto-gazelle-3 img_20161005_102817 img_20161005_102901

Groot en helder display

Op de champagne kleurige elektrische fietsen zit het Bosch Nyon display op het midden van het stuur bevestigd. Deze is te eenvoudig te bedienen via een bedieningspaneel aan de linkerkant van het stuur of via het Nyon display zelf. Het display is groot en zeer goed zichtbaar tijdens het fietsen. De bediening is ook zeer eenvoudig, zowel in stilstand als rijdend goed te bedienen. De computer bevat tal van functionaliteiten, waaronder een navigatie functie. Je kan bijvoorbeeld zien hoever je nog kan fietsen in een bepaalde ondersteuningsstand.

img_20161005_102944 img_20161005_103002 img_20161005_102912

Weinig onderhoud

Dit model beschikt over een versnellingsnaaf met 8 versnellingen. De fiets beschikt dus over een dichte kettingkast en hierdoor zal je dus weinig onderhoud hebben aan de fiets.

foto-gazelle-2 img_20161005_102830 foto-gazelle-5

Vloeiende geleidelijke ondersteuning

De ondersteuning is in te stellen in vier verschillende ondersteuningsstanden en een nul-stand wanneer je zonder ondersteuning wilt fietsen. Naast de motorondersteuning beschikt dit model over 8 normale versnellingen. Tijdens onze fietstocht merken we een geleidelijk en vloeiende ondersteuning. Wanneer we net iets meer ondersteuning nodig hebben schakelen we even over van de Sport naar de Turbo stand, je merkt direct dat duwtje in de rug!

foto-gazelle-4 img_20161005_103029

Veiligheid

De fiets is uitgevoerd Magura hydraulische velgremmen, hiermee sta je binnen no-time stil. Verder heeft dit model een heldere LED koplamp verwerkt in het voorspatbord. Twee reflectoren zijn verwerkt in de voorvork. De verlichting is eenvoudig in- en uit te schakelen via het display en hiermee gaan zowel de LED koplamp als het LED achterlicht automatisch aan.

img_20161005_103013 img_20161005_103400 foto-gazelle-1

Dit herenmodel beschikt over een AXA ART goedgekeurd fietsslot, hiermee kan de fiets veilig stallen. Daarnaast zijn alle fietsen in de Gazelle Orange serie uitgevoerd met anti lek Schwalbe fietsbanden, hiermee zal je niet snel met een lekke band langs het fietspad staan.

Comfortabel fietsen

De lederen handvatten zijn zacht en geven een lekkere ondersteuning tijdens de fietsrit. De zithouding is verder ook heerlijk recht en is ook niks op aan te merken. De voor- en zadelvering geven op hobbelige wegen extra comfort. Dit Orange C8 model weegt totaal 27 kg, dit is gewogen incl. de accu. Door de gewichtsverdeling ligt deze e-bike erg goed op de weg, ideaal voor recreatief gebruik.


Belangrijkste specificaties

Motor locatie: Midden
Motor techniek: Bosch Performance
Motor geluid: Geluidsarm
Actieradius: 40 – 110 km
Aantal versnellingen: 8
Type rit: Recreatief gebruik

Proefrit maken

Bekijk alle technische specificaties van de Gazelle Orange C8 HMB Dames.

 

Meer nieuwsartikelen