Peugeot plaatst e-bike in kofferbak

3 jaar geleden

Peugeot introduceert de e-Kick, de elektrische tweewieler die Peugeot desgevraagd in de kofferbak monteert . Maak kennis met de ‘e-Kick’ en ‘e-Bike’.

6pvyzhgb96bl_600 qn2y2vpbofno_600 8dsypwvbzgr5_600

In de jaren ’80 was het Honda die het concept van de tweewieler in de kofferbak voor het eerst in de praktijk bracht. De City kreeg een apart vormgegeven scootertje in z’n kofferbak (foto 7) waarmee gebieden die zelfs voor dit stadsautootje onbereikbaar waren ineens wél ontdekt konden worden.

Erg succesvol is deze oplossing nooit geworden, maar na Ford ziet Peugeot er nu toch weer heil in. De nieuwe 3008 wordt tegen bijbetaling van zo’n 1.200 euro (exacte prijzen zijn nog niet bekend) voorzien van de e-Kick, een elektrische step. Ook een elektrische fiets, de e-Bike, behoort tot de mogelijkheden, maar prijzen en foto’s daarvan hebben we nog niet gezien. De e-Kick heeft een actieradius van zo’n 10 km, z’n top is 25 km/h en hij weegt 8,5 kg.

De e-Kick kan middels een 12v-aansluiting achterin de nieuwe cross-over worden opgeladen en wordt op z’n plaats gehouden door klittenband. Het ding hoeft dan ook niet voorbehouden te blijven aan Peugeots jongste, maar kan feitelijk in iedere auto met een stroomvoorziening in de kofferbak worden gemonteerd.

Bron: Autoweek.nl

Meer nieuwsartikelen