Rodell Alpe d’Huez

3 jaar geleden

IMG_20160414_113730Vandaag proberen we een elektrische fiets uit met een modelnaam die al aangeeft wat voor krachtpatser dit moet zijn, namelijk de Alpe d’Huez van het merk Rodell. De Alpe d’Huez is uitgevoerd met het NuVinci Optimized versnellingssysteem. De versnelling werkt traploos en is met een kleine polsbeweging bij het rechter handvat te bedienen. De Rodell Alpe d’huez is verder uitgerust met een stille en krachtige middenmotor.

De middenmotor kan worden geschakeld in 5 verschillende ondersteuningsstanden. Deze zijn eenvoudig op en neer te schakelen door middel van de bediening bij het linkerhandvat. Handen hoeven dus niet van het stuur. Op het heldere display is de ondersteuningsstand waarin je fiets goed af te lezen. Verder zijn er diverse functionaliteiten zoals weergave van trapondersteuning (5 niveaus), kilometerteller, kilometerstand, dagteller, fietstijd en accu-indicatie af te lezen op het verlichte display.

Veilig fietsen, veilig stallen

Dit model beschikt over Shimano roller brakes (achter) en V-Brakes van Tektro (voor). Ook hebben wij gemerkt dat de remmen tijdens nat weer nog steeds prima zijn werk doen. Deze fiets beschikt over een Axa Defender ringslot en is dus ook veilig zonder bestuurder.

NuVinci Optimized

Met het aanwezige NuVinci Optimized versnellingssysteem schakel je eenvoudig op en neer met één draaibeweging aan de volumeknop. De bediening is aan het het rechter handvat verwerkt. Het systeem werkt goed en hiermee rijdt je altijd weg in de juiste versnelling.

IMG_20160407_115022 IMG_20160407_115029 IMG_20160414_113756 IMG_20160414_113807

Krachtige middenmotor

De krachtige Shengyi DGW10A-MD middenmotor met maar liefst 90 Nm doet goed zijn werk, ook in heuvelachtig landschap. Verder is deze middenmotor tijdens het fietsen erg stil.

IMG_20160407_115051Uitneembare accu

De Alpe D’Huez is uitgerust met een Samsung 13 Ah, 36v ion-lithium-polymeer (468 Wh) accu. Rodell geeft aan dat er een actieradius tot maar liefst 140 kilometer mogelijk is (dit is uiteraard afhankelijk van de omstandigheden). De accu is uitneembaar en kan dus ook gemakkelijk in huis worden opgeladen. De combinatie met de krachtige middenmotor zorgt ervoor dat de accu langer meegaat.

Comfortabel fietsen

Bij het uitproberen van deze fiets merk je dat hobbelige wegen goed worden geabsorbeerd. Door de dubbel geveerde voorvork in combinatie met de verende zadelpen zorgt dit voor prima rijcomfort. Het testmodel beschikt over een zadel van Selle Royal Gel, deze zit comfortabel en zal bij langere afstanden nog steeds lekker zitten. Het enige wat we misten op deze testfiets waren brede handvatten. Dit zou het nog net iets comfortabeler maken.

Op de Alpe d’Huez zitten LED-lampen, deze zorgen ervoor dat je in het donker goed gezien wordt. Het achterlicht is verder fraai geïntegreerd in de accu.

Technische Specificaties:IMG_20160407_115259

Gewicht
26 kilo (excl. accu); 29 kilo (incl. accu).

Wielmaat
28 inch.

Garantie
Rodell biedt 5 jaar garantie op het frame en twee jaar op de niet aan slijtage onderhevige onderdelen.

IMG_20160407_115111 Conclusie

Deze net afgewerkte fiets met hoogwaardige onderdelen is een prima elektrische fiets waarmee in iedere gewenste ondersteuning gefietst kan worden. Voor korte en lange ritten is deze fiets prima geschikt. Het donkerblauwe frame is samen met de bruine accenten een plaatje om te zien. Door middel van de NuVinci versnelling schakel je in één handomdraai naar de gewenste versnelling. Samen met de ondersteuning van de middenmotor fiets je heerlijk naar je werk of maak je een mooie toertocht. De Alpe d’Huez is al verkrijgbaar vanaf €1999,-  Maak eenvoudig een proefrit bij u thuis, Rodell bezorgt aan huis en opent begin Mei een testcenter in Eindhoven. Het is ook mogelijk om dit model te testen op de ElektrischeFietsen.com Events !

Meer informatie Rodell Fietsen:
http://www.rodellfietsen.nl

Meer nieuwsartikelen