Rodell elektrische fietsen heeft focus op kwaliteit

3 jaar geleden

ORodell Axa slotp de E-bike Xperience 2016 is het nieuwe e-bike merk Rodell gelanceerd. Rodell Elektrische fietsen is een samenwerking tussen de broers Kjeld en Hjalmar de Munk en is gevestigd in Eindhoven. In de markt van elektrische fietsen heeft Rodell bewust gekozen voor een beperkt aanbod van modellen om op die manier de nadruk te leggen op een betaalbare middenmotor e-bike met het NuVinci Optimized schakelsysteem en een 13AH Samsung accu.

Ondanks de vele e-bike merken en keuzes die er in de huidige e-bike markt zien de broers nog volop mogelijkheden voor een nieuw merk elektrische fietsen. Vanwege de vele keuzemogelijkheden zien consumenten soms door de bomen het bos niet meer. Bij Rodell is er daarom bewust voor gekozen om in 2016 alle focus op 1 model te leggen en deze op te bouwen met goede kwaliteitsonderdelen op de essentiële punten van de e-bike.

Rodell Alpe d’Huez

De Rodell Alpe d’Huez is uitgerust met het inmiddels bekende NuVinci Optimized traploos schakelen, iets waar ze bij Rodell erg enthousiast van worden. “Het NuVinci systeem is erg comfortabel en werkt vloeiend waardoor men moeiteloos terug kan schakelen tussen licht en zwaar trappen. Naast het feit dat het comfortabel is zorgt het ook voor minder belasting op de ketting en de middenmotor, dit komt de duurzaamheid van deze belangrijke onderdelen ten goede” aldus Kjeld de Munk, verantwoordelijk voor de opbouw en reparatie van de Alpe d’Huez. De Rodell Alpe d’Huez is daarnaast voorzien van een krachtige (90NM) maar kleine middenmotor. Deze compacte motor zorgt ervoor dat er een gesloten kettingkast is gemonteerd en er ook makkelijk zonder ondersteuning gefietst kan worden.

Midden Motor Dames zwart Rodell Wielnaaf Rodell Voorvork

E-bike Xperience 2016

Dat dit model aanslaat bij het grote publiek bleek wel tijdens de E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de beurs maakten mensen gretig gebruik van de mogelijkheid om de Rodell Alpe d’Huez te testen op het 1km lange testparcours inclusief een heuvel met 15% stijgingspercentage. Met name op de uitstraling en het comfort van de e-bike kwamen vele positieve reacties van de beursbezoekers. “We zijn erg blij dat de bezoekers onze uitstraling van het model konden waarderen omdat we op dit moment enkel 1 uitvoering hebben. Bovendien was de E-bike Xperience met vele kritische consumenten en de aanwezige concurrentie een goede indicatie of het model iets toe zou voegen aan het bestaande aanbod”  aldus Hjalmar de Munk.

Beurs Rodell 2 Beurs Rodell 1

Toekomst

Om de goede start een vervolg te geven zal Rodell aanwezig zijn op de ElektrischeFietsen.com Events in Amersfoort, Breda en Zandvoort. Daarnaast zal er 1 mei een testcenter worden geopend in Eindhoven waar mensen onder het genot van koffie en appeltaart de Rodell Alpe d’Huez uitgebreid kunnen testen. De opening van het testcenter zal gepaard gaan met diverse kortingsacties, de details hiervan worden binnenkort bekend gemaakt op de Facebook pagina van Rodell.

Meer nieuwsartikelen