Rotterdam krijgt witte e-bikes met tablet

img_2507-2-edit-editRotterdam krijgt de komende twee jaar een witte fietsenplan. Eind volgend jaar moet je op 20 plekken in de stad een elektrische fiets – met een groot tabletscherm voorop – op straat kunnen meenemen. Vooral voor toeristen, maar als je werkt in Rotterdam kan het ook handig zijn, denkt de wethouder. Vandaag werd het plan gepresenteerd.

“Je kunt naar een restaurant gaan en even wat eten. Vervolgens kom je weer terug, pak je dezelfde of een andere fiets die beschikbaar is en je vervolgt je route. Dat is het hele verschil. Je rijdt niet van en naar het station, maar in de stad van punt naar punt”, zegt wethouder Pex Langenberg. Zo staan er onder andere fietsen nabij grote parkeerplaatsen.

Anders dan bij bijvoorbeeld de OV-fiets kun je je fiets ook inleveren op een andere plek dan je ‘m ophaalt. Het idee is gekopieerd van een elektrisch fietsenplan in Kopenhagen:

img_2620In totaal moeten er 450 fietsen door heel Rotterdam komen. De fietsen zijn elektrisch, dus je hoeft je niet ’t leplazerus te trappen bij tegenwind op de Erasmusbrug. En als je een keer aan de verkeerde kant van de Maas terechtkomt, zit er ook een routeplanner op de tablet. Die kan worden gebruikt om naar afspraken te fietsen of het dichtstbijzijnde punt te vinden waar je fietsen kunt huren of inleveren.

De fietsen zijn ook voorzien van gps, waardoor de gemeente straks een veel beter beeld heeft van het fietsgedrag in Rotterdam. In Kopenhagen worden die data gebruikt om stoplichten beter in te stellen op fietsers of fietspaden aan te passen.

Bron: NOS.nl
Rotterdam krijgt witte e-bikes met tablet was last modified: februari 4th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook