Schakelen behoort tot verleden met Gazelles Orange CX HMB

2 jaar geleden

Koninklijke Gazelle presenteert met de Orange CX HMB misschien wel één van de meest comfortabele e-bikes. Het vernieuwde Orange-frame is stijver en stabieler, de naafversnelling van NuVinci schakelt vanzelf en Bosch middenmotor is krachtig en creëert een natuurlijk rijgedrag. De Orange CX HMB heeft een adviesprijs van 3.299 euro.
01-gazelle-orange-cx-hmb-eclipse-black-mat-grace-silver-mat-105-1-fpsvs 02-gazelle-orange-cx-hmb-eclipse-black-mat-grace-silver-mat-105-1-mpsvs

Het Orange-frame is verder verfijnd en daarmee 30 procent stijver geworden. Dat betekent dat de fiets nog efficiënter is: alle kracht die fietsers op de pedalen zetten, wordt benut om vooruit te komen. Er gaat daarbij weinig energie verloren. De stijfheid van de nieuwe Orange zorgt eveneens voor een betere wendbaarheid, een goede wegligging en meer stabiliteit. De onderdelen zijn keurig weggewerkt voor een strakkere uitstraling en de lage, brede instap, één van de voornaamste pluspunten van de Orange, is gebleven.

De CX HMB biedt nog meer comfort. Het zadel en de voorvork veren en de elektrische fiets is uitgerust met NuVinci N380 (Harmony). Deze naafversnelling schakelt automatisch naar een andere versnelling als de weg voor fietsers te zwaar of te licht wordt. Het enige wat zij moeten doen is vóór de tocht een gewenste trapcadans instellen. Het systeem zorgt er vervolgens voor dat fietsers altijd even snel trappen. De overbrengingsverhouding staat steeds in een optimale stand en dat komt de actieradius ten goede. De display is afneembaar.

Meer nieuwsartikelen