Shibusa, een modulaire e-bike

3 jaar geleden

elvin-chu-shibusa-bicycle-designboom-03-818x480-696x408De Shibusa is een ontwerpstudie voor SRAM, SRAM Corp. is een Amerikaans bedrijf dat fietsonderdelen produceert. Zij hebben diverse verwisselbare modules ontworpen om tot een perfecte elektrische fiets te komen voor diverse rij omstandigheden.

Drie studenten van Georgia Tech University in Atlanta hebben tijdens een negen weeks project tijdens de opleiding Industrial Design een fiets ontworpen die bestaat uit diverse verschillende klikbare onderdelen.

elvin-chu-shibusa-bicycle-designboom-07-818x358

Met speciale en wisselbare componenten verander je eenvoudig een wiel of het frame, hiermee heb je in één keer een andere fiets voor verschillende doeleinden. Je hebt in een paar handelingen een snelle racefiets of een toerfiets om ontspannen naar je werk te rijden.

elvin-chu-shibusa-bicycle-designboom-02-818x545

Shibusa aandrijving

De elektrische aandrijving is gemonteerd in het achterwiel. De SRAM e-Matic hub motor beschikt over de nodige sensoren om tot een ideale ondersteuning te komen. Wanneer je wenst om zonder motor te rijden dan is het achterwiel eenvoudig om te wisselen voor een achterwiel zonder ingebouwde motor. 

Frame ontwikkeling

Het frame is gemaakt van koolstof, met individuele elementen zoals de batterijhouder, deze zijn gemaakt van aluminium inzetstukken. Dankzij de holle ruimte in het frame zijn alle kabels in frame weggewerkt.

elvin-chu-shibusa-bicycle-designboom-11-818x310

Shibusa beschikt over drie opties

In de optie A is een klein achterlicht in het frame te klikken. Optie B bestaat uit een batterij met geïntegreerd achterlicht, deze is geschikt voor een elektrisch ondersteunde fiets. Met deze variant kunnen ook lichte voorwerpen op de bagagedrager worden vervoerd. Optie C bestaat uit een stevige bagagedrager waarmee zwaardere voorwerpen kunnen worden vervoerd. 

elvin-chu-shibusa-bicycle-designboom-01-818x511

We zijn benieuwd of SRAM de Shibusa op de markt brengt. Eerst gaan de ontwikkelaars de fiets nog verder door testen. Meer informatie over de Shibusa is hier te vinden.

Meer nieuwsartikelen