Sparta M8i LTD

Beoordelingen

20 out of 5
Wegligging
18 out of 5
Comfort
18 out of 5
Design
18 out of 5
Prijs/kwaliteit
18 out of 5
Overallscore

Totaalscore

4.6

Uit een score van
1 tot 5.
4.6 out of 5

Overzicht

 • Review datum: 14 April 2016
 • Pluspunten:

  + Comfortabele zithouding.
  + Groot en helder display.
  + LED koplamp met brede lichtval.
  + Krachtige ondersteuning door middenmotor.
  + Rijcomfort.
  + AXA bike Security met track & trace functie.

 • Minpunten:

  - Geen.

 • Eindconclusie:

  De Sparta M8i is een intelligente elektrische fiets uitgevoerd met een stille middenmotor. Het fietsen op deze M8i is zeer comfortabel. Een heerlijke elektrische fiets uitgevoerd met hoge kwaliteit onderdelen.

Sparta-M8i-LageInstap-Blauw-01Op deze zonnige dag proberen we de Sparta M8i LTD uitvoerig uit. De Sparta M8i LTD is een intelligente elektrische fiets uitgevoerd met een middenmotor. De fiets is uitgevoerd met het ION® systeem. Tijdens het fietsen merk je dat de middenmotor d.m.v. de geavanceerde trapkrachtsensor een directe ondersteuning biedt.

De motor is zeer stil tijdens het fietsen. Wat verder opvalt is dat de fiets is uitgevoerd met een groot zadel, brede handvatten en een verende voorvork en zadelpen. Met de motor in het midden van het frame geeft dit een lekker rijcomfort. Verder is dit model niet heel erg zwaar voor een elektrische fiets (21,5 kg excl. accu).

Helder en groot display

De M8i beschikt over een helder groot afneembaar display in het midden van het stuur. Hierop zijn diverse functionaliteiten af te lezen. Mocht je een eenvoudigere weergave willen dan is dit ook mogelijk. Door een simpele stap zie je alleen nog maar de ondersteuningsstand en de snelheid. De bediening van het display zit bij het linkerhandvat en is verder heel eenvoudig te bedienen.

Hoogwaardige kwaliteit onderdelen

De M8i LTD beschikt over een heldere opvallende LED koplamp, met deze koplamp bent u rondom goed zichtbaar wat weer voor optimale veiligheid zorgt. Op deze fiets zitten 8 versnellingen waarmee u in de juiste versnelling kunt schakelen. Verder beschikt dit model over een AXA Fusion ringslot. Op dit slot is eenvoudig een 2e slot te bevestigen als extra diefstal preventie. De M8i LTD beschikt daarnaast over anti-lek banden en een helder display. Ofwel een compleet uitgevoerde e-bike voor het dagelijks gebruik.

IMG_20160309_110411 IMG_20160309_110400 IMG_20160309_110345 IMG_20160309_111549

Accu

De accu is netjes verwerkt onder de achterdrager. Het achterlicht is in de accu verwerkt en geeft een strak aanzicht. Bij alle ION® modellen kunt u zelf de accu inhoud kiezen waardoor u zelf uw actieradius kunt bepalen. Gebruikt u de fiets alleen maar voor korte ritjes of bent u van plan om flinke afstanden af te leggen? Stel uzelf deze vraag en kies hierbij het juiste accupakket. Een schema met de diverse accu’s is te zien op de website van Sparta.

Track & trace

U weet dat elektrische fietsen een behoorlijke uitgave zijn. U moet er dan ook niet aan denken dat een dief er met uw nieuwe aanwinst vandoor gaat. Dankzij het innovatieve Connected systeem op deze fiets, is de fiets verbonden met het internet. Zo krijgt u automatisch een bericht, zodra de M8i Connected verplaatst wordt. Mocht u nieuwe fiets toch verdwenen zijn, dan is hij via de track en trace functie van AXA bike security eenvoudig weer op te sporen. Dit systeem is overigens alleen maar gekoppeld bij de M8i LTD Connected en niet bij de standaard M8i LTD.

Sparta heeft hiermee voor de 4e maal op rij de Fiets Innovatie Award gewonnen. Dankzij de Sparta M8i LTD Connected staat deze award nu te pronken in de imposante prijzenkast van Sparta.

De reactie van de vakjury van de RAI Fiets Innovatie Awards:

“Door deze eigentijdse ontwikkeling zijn Sparta en AXA erin geslaagd de eigenaar online met zijn fiets te verbinden. Een eerste toepassing is het track en trace systeem. Naast deze opsporingsfunctie krijgt de bezitter automatisch een melding over de noodzaak voor het laden van de accu en het maken van een onderhoudsafspraak. De jury prijst de connectiviteit en ziet voor deze innovatie vele toekomstige toepassingen.”

De voordelen van de Sparta M8i LTD

 • Rollerbrakes voor optimale veiligheid.
 • Verende voorvork en zadelpen.
 • Accu uitneembaar uit de achterdrager.
 • Krachtige en stille 80Nm middenmotor.
 • Shimano Nexus 8 versnellingen.
 • Groot computerdisplay met stuurbediening.
 • Gashendel te gebruiken als parkeerhulp of als extra zetje in de rug.

Als u op zoek bent naar natuurlijk en stabiel rijgedrag, is een middenmotor ideaal. Doordat de motor bij de trapas zit, geeft dit een laag zwaartepunt waardoor de fiets zeer stabiel is. De motor is aan één kant van de fiets iets beter zichtbaar dan aan de andere kant.

Technische specificaties:

Actieradius tot: +/- 230 km
Type sensor(en): Trapkracht & snelheid
Motor: Midden, ION ION motor
Motor merk: ION
Type accu: Li-ION. Achterdrager
Accu uitneembaar: Ja
Vekrijgbare accu’s Wh: 300, 400, 500 of 600 Wh

Meer technische specificaties zijn hier te vinden.

IMG_20160309_110349 IMG_20160309_110436 IMG_20160309_110453 IMG_20160309_110421

De Sparta M8i is al verkrijgbaar vanaf € 2499 ,-. Voor deze prijs heeft u een complete elektrische fiets voor dagelijks gebruik. Op de M8i LTD en de sportieve variant M10i LTD biedt Sparta tijdelijk 5 jaar garantie, bekijk hier alle informatie.

Een testrit is eenvoudig aan te vragen via de website van Sparta of via ElektrischeFietsen.com. Ook is dit model uit te proberen op de ElektrischeFietsen.com Events 2016.

Sparta M8i LTD was last modified: oktober 13th, 2017 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook