Telegraaf fietstest 2016

3 jaar geleden

De Telegraaf Nationale Fietstest 2016 is weer gepubliceerd! Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en haar leden en de Consumentenbond beoordelen fietsen uit verschillende categorieën, zoals: stadsfietsen, toerfietsen en elektrische fietsen uit acht verschillende prijsklassen.

  Bekijk de gehele test

Meer over een aantal testwinnaars…

Ultimate S8 wint de Telegraaf Nationale Fietstest

UltimateS8black_fpsvsDe Ultimate S8 van Koninklijke Gazelle heeft met grote afstand de eerste plaats behaald in de Nationale Fietstest van De Telegraaf (categorie: toerfietsen). In de test, uitgevoerd in samenwerking met de Fietsersbond en Consumentenbond, kreeg de sportieve trekkingfiets de maximale score van vijf sterren toegekend. Het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, waardeerde de Ultimate S8 bovendien met een 8,6. De Gazelle-fiets steekt daarmee met kop en schouders boven de andere testmodellen uit.

De Nationale Fietstest is vandaag gepubliceerd in De Telegraaf en op de website www.nationalefietstest.nl. Het testteam is in de categorie toerfietsen uitermate te spreken over het exclusieve karakter van de Ultimate S8. Het winnende model heeft geen ketting, maar een schone, duurzame tandriemaandrijving van Gates. Telegraaf-NFT-tourfietsen-1599‘Nooit meer geklieder en gezeur met smeren en schoonmaken’, schrijft de krant erbij. Ook de keuze voor hydraulische schijfremmen van Shimano kan het onafhankelijke testpanel bekoren. ‘Je kunt ze goed doseren en ze remmen onder alle omstandigheden goed’, aldus De Telegraaf.

Koninklijke Gazelle is blij met de erkenning en zeer positieve waardering van de Ultimate S8. De jaarlijkse test wordt uitgevoerd onder regie van de Fietsersbond en Consumentenbond en is daarmee een belangrijke graadmeter. “De Ultimate S8 is een sportieve trekkingfiets voor in de vrije tijd en voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld voor de rit van en naar kantoor. Hij is relatief licht, heeft een slim en strak design en is met de tandriemaandrijving onderhoudsarm. Al deze aspecten zijn de testers van de Nationale Fietstest in positieve zin opgevallen”, stelt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

BSP winnaars Nationale Fietstest 2016

Het Nederlandse fietsmerk BSP Fietsen, staat al sinds 1983 bekend vanwege haar robuuste en trendy
fietsen. De populaire modellen vallen op vanwege de hoge kwaliteit en productie in Nederland. De kwaliteit
en fijne rijeigenschappen blijven niet onopgemerkt, zo winnen twee topmodellen de Nationale Fietstest
2016. De Nationale fietstest werd op zaterdag 23 april gepubliceerd in de Fietsspecial bij de Telegraaf en is
in samenwerking met de Fietsersbond en de Consumentenbond verzorgd, ondersteund door een gevarieerd
testpanel.

E-Volt Urban EC10 STEPS dames frozen black mat 16900 en 16901 1000x1000BSP E-Volt Urban Testwinnaar in de categorie Elektrische Fietsen vanaf €2500

De onlangs geïntroduceerde BSP E-Volt Urban is uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie Elektrische Fietsen vanaf €2500. De fiets wint met een 8.8 waarbij de testers lovend zijn over het stabiele rijgedrag van de fiets. De stoere E-Volt met het betrouwbare Shimano STEPS systeem en luxe afwerking heeft een adviesprijs van €2599. Kenmerkend voor het E-Volt Urban model is het fraaie design, de vormgeving van de framebuizen, de afwerking en de speciaal ontworpen voor- en achterdrager. Door de fijne banden rijdt de EC10 ook heerlijk stabiel en comfortabel. Voorzien van Nexus 8 met rollerbrakes. Het dames- en herenmodel zijn beschikbaar in het mat zwart en granite grey mat en zijn ieder in twee framehoogtes leverbaar.

BSP Voyager Testwinnaar in de categorie Stadsfietsen

Ook in de categorie Stadsfietsen valt BSP in de prijzen. Hier werd de BSP Voyager uitgeroepen tot testwinnaar door de beoordeling met vijf sterren. De Voyager is ontworpen met een prettig licht gewicht in gedachte: zowel het frame, de achterdrager en de spatborden zijn uitgevoerd in aluminium. Het lage gewicht, de mooie luxe onderdelen en de sportieve geometrie maken van de Voyager een heerlijke fiets waarvoor geen afstand te groot is. De Voyager is voorzien van Nexus 7 met rollerbrakes en heeft een adviesprijs van €799,-. Het dames- en herenmodel zijn beschikbaar in het mat zwart en granite grey mat en zijn ieder in twee framehoogtes leverbaar.

  Bekijk de gehele test

Meer nieuwsartikelen