Trek bestaat 25 jaar

3 jaar geleden
Trek RIDE+ elektrische fiets. XM700+. Speed pedelec

Speed Pedelec. De snelle ebike van Trek

Precies 25 jaar geleden werd Trek Benelux geboren. Twee jaar daarvoor opende Trek haar deuren al in Engeland en Duitsland. De Amerikaanse fietsgigant was toen al zo’n 15 jaar marktleider in eigen land en wilde haar distributie, toen nog enkel gericht op race- en mountainbikes, uitbreiden. Trek is met een eigen productafdeling in Harderwijk en een groot distributiekantoor in Wijchen niet meer weg te denken uit de Benelux, en is zelfs uitgegroeid tot marktleider in België.

Het eerste kantoor van Trek Benelux werd geopend in Nijkerk, maar dat kantoor werd al snel te klein. Grote sprongen werden gemaakt in Amersfoort, waar in 2001 de Europese productafdeling werd geopend. De eerste Benelux stads- en trekkingfietsen werden van daaruit ontwikkeld en op de markt gebracht. De hoogwaardige kwalitatieve fietsen bleken al snel aan te slaan, waardoor er werd doorontwikkeld en Trek Benelux in 2008 met de eerste e-bike kwam. In 2013 ontwikkelde de trek3productafdeling zelfs een e-mountainbike voor de wereldwijde Trek collectie. De Europese productafdeling is naast de ontwikkeling van fietsen voor de Benelux ook verantwoordelijk voor Duitsland, de Scandinavische landen, Zwitserland en Oostenrijk.

Van Amersfoort naar de Veluwe

Afgelopen zomer verliet Trek Benelux het kantoor op de Basicweg in Amersfoort voor het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Het voormalige Weg en Bouwmuseum is omgetoverd tot een modern en veelzijdig kantoor voor directie en de customer service, marketing, productontwikkeling en administratieafdelingen. Het terrein biedt tal van faciliteiten, zoals een tentoonstellingsruimte, vergader- en presentatiezalen en diverse horecamogelijkheden. Maar nog belangrijker: met de Veluwe als achtertuin biedt deze locatie de ideale gelegenheid om nieuwe fietsen uit te testen. Trek Benelux ontvangt dealers, pers en consumenten dan ook met enige regelmaat voor de introducties van nieuwe fietsen.

Elektrische MTB Powerfly_Plus_FS_7-Matte Trek Black_Trek Cyan Trek elektrische fiets Powerfly_Plus_7_WSD-Matte Trek Charcoal_Viper Red Trekking_E-bike-10 copy

Distributiecentrum

Naast het Benelux kantoor heeft Trek in Nederland te Wijchen sinds april 2003 haar eigen distributiecentrum. Van daaruit wordt de distributie voor Europa verzorgd. Het centrum is goed voor een voorraad van ruim 110.000 fietsen en de opslag van alle Bontrager onderdelen en accessoires. Afgelopen jaar werd het NCI nog uitgebreid, waardoor de ruimte nu maar liefst 23.000 m² beslaat.

trek2Familiebedrijf Trek Bicycle Corporation

Trek is een Amerikaans familiebedrijf dat in 1976 werd opgericht door Dick Burke en Bevil Hogg met een duidelijk doel: het maken van de beste fietsen ter wereld. De huidige directeur en zoon van Dick, John Burke, zorgt er tegenwoordig voor dat die droom in leven blijft. En met succes, want Trek is met 1900 werknemers over de hele wereld uitgegroeid tot een van de grootste fietsfabrikanten. Trek gelooft bovendien dat de fiets een oplossing biedt voor complexe maatschappelijke problemen aangaande milieu, mobiliteit en gezondheid. Het hoofdkantoor van Trek is te vinden in Waterloo, Wisconsin.

Bekijk nu de nieuwe e-bike collectie van Trek op Elektrischefietsen.com .

Meer nieuwsartikelen