Van Gogh fietsroute Brabant is Europese Fietsroute van het Jaar 2016

van_gogh_roosegaarde_fietspad_foto_studio_roosegaardeDe Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. Deze unieke fietsroute van maar liefst 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse landschap. Op zaterdag 20 februari, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, neemt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels de bijbehorende Fietstrofee in ontvangst.

Naast de Van Gogh route waren nog drie andere genomineerden in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België). De jury is onder andere gecharmeerd van het thema ‘Vincent van Gogh’. “De route neemt je mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant, waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd,” aldus het juryrapport.
Ook de flexibele indeling van de route en de bewegwijzering is voor de juryleden een plus. “Fietsers kunnen kiezen voor een grote ronde van 335 kilometer, maar ook voor vijf kortere fietsroutes die je elk in een dag kunt afleggen.” De jury heeft daarnaast nog een eervolle vermelding over het routeboekje: een ringbandje met uitneembare kaartjes van delen van de route. “De opmaak is overzichtelijk, met de juiste informatie en het geheel is fraai vormgegeven. Over dit boekje is duidelijk goed nagedacht.”
Voor meer details over de Van Gogh fietsroute, zie visitbrabant.nl/vangoghfietsroute. Hier kun je tevens het routeboekje downloaden.

eindhoven_collse_molen__mg_1823Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant: “Als Brabant zijn we trots op het bijzondere erfgoed dat Van Gogh verspreid over onze provincie heeft nagelaten. Hiermee trekken we veel nationale en internationale bezoekers naar Brabant. We zijn vereerd dat de jury van de uitverkiezing de Van Gogh route nu uitroept tot Europese fietsroute van 2016. Dit past ook goed in onze ambitie om in 2020 de toonaangevende fietsprovincie in Nederland te zijn.”

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Met de Van Gogh fietsroute treed je niet alleen in de voetsporen van onze Meesterschilder, het is tevens een unieke manier om onze prachtige provincie te ontdekken. Met het omarmen van de Brabantse Iconen zoals Van Gogh zetten we Brabant stevig op de kaart als toeristische bestemming. We zijn dan ook enorm trots op deze titel!”

Over de onderscheiding
De Van Gogh fietsroute is de opvolger van de Alpe Adria Radweg, die in 2015 de trofee toebedeeld kreeg. Met deze onderscheiding wil de Fiets en Wandelbeurs het fietsen in binnen- en buitenland stimuleren en overheden aanzetten tot het realiseren van fraaie fietsroutes. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 februari om 10:15 uur in zaal 3 van de Jaarbeurs in Utrecht. Vervolgens verzorgt de winnaar een presentatie van de route. Bezoekers van de beurs zijn hierbij van harte welkom.

Van Gogh fietsroute Brabant is Europese Fietsroute van het Jaar 2016 was last modified: februari 18th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: FietsroutesOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook