Verkoop elektrische fietsen stijgt opnieuw

IonSpartaMet-D-PuresilverGrey_H_CmFietsenfabrikant Accell Group in Heerenveen heeft in het eerste halfjaar van 2016 de verkoop van e-bikes opnieuw zien stijgen. Het verkocht meer elektrische fietsen via de merken Batavus, Sparta en Koga. De omzet uit de verkoop van e-bikes steeg met 39 procent. Inmiddels zorgen de e-bikes voor 43 procent van de totale omzet van de Accell Group.

Vooral in Nederland en Duitsland werden meer e-bikes verkocht. Ook in andere Europese landen begint de vraag steeds meer te groeien. Accell is Europees marktleider met de elektrische fietsen. Het bedrijf verwacht de omzetgroei dan ook in de tweede helft van het jaar door te kunnen zetten.

Accell investeert in de doorontwikkeling van de e-bikes. Zo zoeken ze naar nieuwe en sterkere motoren en het vergroten van de actieradius. Ook wordt gekeken wat ze met ‘internet of things’ kunnen doen.

De fietsenfabrikant zag de omzet uit de verkoop van gewone fietsen met 15 procent dalen. Over het algemeen steeg de omzet het laatste halfjaar met 10 procent naar 629,7 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 7 procent steeg naar 34 miljoen euro.

Verkoop elektrische fietsen stijgt opnieuw was last modified: juli 26th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws, Uitgelicht



Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook