Victoria E-Bike opstapdag voorziet in behoefte

2 jaar geleden

De eerste opstapdag van Victoria E-Bikes is een succes geweest. Uit heel Nederland zijn geïnteresseerde consumenten naar Houten afgereisd om te komen proefrijden op de nieuwste e-bikes van Victoria, Conway en I:Sy. “Sommigen mensen kwamen zelfs gericht voor een bepaald model. Dat is toch fantastisch om te zien,” reageert Jurgen Kruitbosch.

victoria_ebike_dag

Als voorbode op de najaarsshow, gisteren en vandaag, had Kruitbosch bedacht om op zaterdag een eigen opstapdag voor consumenten te organiseren. “Er zijn door het jaar heen genoeg eigen opstapdagen, maar ik wilde wel eens keer een exclusieve testdag voor onze merken hebben,” licht de sales manager van Hartje Benelux toe. “Voor een eerste keer ben ik absoluut tevreden. De hele dag door hebben mensen proef gereden en op bepaalde momenten was het zelfs druk. Dit was echt heel leuk.”

Gericht publiek

Kruitbosch had oud profrenner Henk Lubberding ingeschakeld om mensen voor te lichten over veilig e-bike rijden. “Hoe hij dat doet is geweldig. Vol passie en met een geintje. Hij loopt met ze mee, geeft ze een zetje en de mensen vinden dat geweldig, dat kun je zien.” Lubberding gaf aanwijzingen over het remmen en sturen met e-bikes en reed soms zelf mee met consumenten, die deze ‘workshop’ als zeer positief ervaren hebben. “Het mooie van dit publiek is dat ze heel erg gericht voor deze fietsen komen,” zegt Lubberding. “Ze willen er alles van weten. Ik weet zeker dat een aantal mensen vandaag besloten hebben die fietsen te kopen.”

Experience center

Het succes van de opstapdag is voor Kruitbosch een bevestiging dat de keuze voor een nieuw experience center van Hartje Benelux de juiste is. In het voorjaar van 2017 zal het verkoopkantoor van Hartje Benelux binnen Zutphen verhuizen naar een andere locatie, die alle ruimte biedt voor een mooi experience center. “Dan kunnen consumenten hele jaar door langs komen voor proefritten en gaan we ook evenementen organiseren. We richten ons puur op de voorlichting aan consumenten, want aan directe verkoop doen wij niet. Daar hebben we ons dealernetwerk voor, dat wij consequent willen ondersteunen. Dat hebben we dit weekend ook gedaan. Een aantal mensen heeft in Houten aangegeven een nieuwe Victoria te willen kopen. Die sturen we door naar een dealer bij hen in de buurt, want zo hoort het volgens ons,” zegt Kruitbosch.

Meer nieuwsartikelen