Vierde NK Tegenwindfietsen trapt zondag af

2 jaar geleden

Het is zover. We kriehen sturm! Buienradar voorspelt voor aanstaande zondag minimaal windkracht 7, waarschijnlijk zelfs windkracht 8. Goed nieuws voor wie niet kan wachten de longen uit het lijf te fietsen tijdens het vierde NK Tegenwindfietsen. Maximaal 300 deelnemers wagen zich ook dit jaar op de Zeeuwse Oosterscheldekering om hun energie te meten met die van de wind. En nee niet op een elektrische fiets.

Gewone fiets met terugtraprem

Dit oer-Hollandse evenement wordt verreden op niets meer dan een gewone fiets met terugtraprem. Een pure krachtstrijd tussen mens en natuur; 8,5 kilometer tegen windsnelheden tot wel 74 km/uur. Gaat het goud dit jaar weer naar Pico de Jager of weet een gloednieuwe deelnemer zich naar de winst te stoempen?

Nederland Zeeland Neeltje Jans 6 december 2015 PICO DE JAGER WINNAAR NK TEGENWINDFIETSEN Vandaag vond de derde editie van het NK Tegenwindfietsen plaats op de Zeeuwse Oosterscheldekering. De deelnemers moesten ook dit jaar een frisse windkracht 7, pal tegen, trotseren. De hero•sche winnaar van dit spektakel: Pico de Jager met een tijd van 19:15 min. De sales manager, een geboren zeeuw, maar nu woonachtig in Amsterdam - en broer van de bekende Zeeuwse boer Jan - was hiermee onder andere winnaar van vorig jaar, Wouter Mesker (nu 2e) te snel af. Mathilde Matthijsse won het damesklassement. Deze editie was zwaarder dan de editie van vorig jaar. De wind stond pal tegen, wat resulteerde in tijden die ongeveer een minuut langzamer waren dan vorig jaar. Op een fiets zonder versnellingen en met terugtraprem werd maar liefst 8,5 kilometer afgelegd op deze 'Dutch Mountain'. 200 Hollandse bikkels trotseerden de Oosterscheldekering Ôin hun uppieÕ, 80 mensen deden mee aan de ploegentijdrit. Uiteindelijk wist de Sales manager Pico de Jager uit Amsterdam, met Zeeuwse roots, met een tijd van 19 minuten en 15 seconden als snelste deelnemer over de streep te komen. De tweede plek was voor werktuigbouwkundige Wouter Mesker (19:31). Erik van Lakerveld werd derde. In het vrouwenklassement wist Mathilde Matthijsse zich het best te weren tegen de wind en finishte met een tijd van 21:23. Een tweede plek was er voor Irene Tesink (22:52), derde werd Laura Hak (23.40). De organisatie verwacht dat het een nieuwe traditie wordt. De komende jaren zullen tal van windfanaten, zoals postbodes, moeders met volle fietstassen en jongens op weg naar voetbaltraining, heimelijk trainen voor dat ene moment: het NK Tegenwindfietsen. Mede moeilijk gemaakt door Eneco Hollandse Wind Het NK Tegenwindfietsen wordt georganiseerd door reclamebureau Being There en organisator Shivers. Daarnaast wordt het NKT mede moeilijk gemaakt door Hollandse Wind, dankzij hoofdsponsor Eneco. -Einde bericht- Noot voor de redactie Meer informatie en rechten vrij beeldmateriaal vindt u via de perspagina, bereikbaar via deze link. Mochten er daarbij nog vragen zijn over het NK Tegenwindfietsen of u in contact gebracht willen worden met de winnaars of organisatoren van het NKT, dan kunt u contact opnemen met Edzart Bentinck via 24746698edzart@exprtease.nl of 06 34383309. foto:ARIE KIEVIT

Wanneer: Zondag 20 september

Waar: Oosterscheldekering, Zeeland

Hoe laat: 12.00 uur – 16.00 uur (onder voorbehoud)

Meer nieuwsartikelen