Zwitserland…. Land van horloges, zakmessen en Flyer

Achter de schermen in de fabriek van het Zwitserse e-bikemerk Flyer

20160705_170632Zwitserse zakmessen, Zwitserse chocolade, Zwitserse uurwerken. Ze genieten internationale bekendheid, vooral vanwege de uitstekende kwaliteit. Het is een kwestie van tijd voordat ook de e-bikes in de top van dit rijtje met typisch Zwitserse producten staan. Flyer werkt aan de meest hoogwaardige e-bikes en wint steeds meer harten van e-bikers. Elektrischefietsen.com bezocht de fabriek in Huttwil.

Een rode vlag met een wit kruis middenin siert het logo van Flyer. Ze maakt de afkomst duidelijk: Zwitserland. Niet alleen in het logo, maar ook bij de fabriek in Huttwil zijn de Zwitserse wortels maar wat goed zichtbaar. Het plafond van de showroom heeft opvallende, ronde openingen, net als de emmental, de halfharde kaas met zijn kenmerkende gaten. Het is een bewuste, subtiele verwijzing van de architect. Huttwil ligt aan de rand van het befaamde, golvende Emmental.

20160705_163522Jongensboek

Al sinds halverwege de jaren negentig komen hier elektrische fietsen vandaan. In de beginjaren waren de e-bikes nog niet zo hoogwaardig, krachtig en modieus als nu, maar gepionierd werd er al wel, blijkt als we het museum in de showmroom bekijken. Daar staan enkele historische fietsen uit de ruim twintigjarige geschiedenis van het Zwitserse e-bikemerk naast elkaar geparkeerd. De wand daarachter vermeldt de belangrijkste mijlpalen uit Flyers historie in een tijdbalk.

Het verhaal over de oprichting van Flyer lijkt als een bladzijde uit een avontuurlijk jongensboek. Het was een lokale boer die aan de wieg van het merk stond. Hij kon in de Zwitserse heuvels wel wat steun gebruiken en monteerde een auto-accu op zijn fiets. Niet netjes geïntegreerd, maar gewoon midden in het frame, en dus in het zicht. De ‘Rode Buffel’, zoals deze fiets heette, werd doorontwikkeld. Twee jaar later nam men de Flyer Classic in productie en begon het succes.

Flyer – vernoemd naar de rijervaringen van de eerste fietsers; zij hadden het gevoel te vliegen – timmert vanuit Huttwil stevig aan de weg. Tweehonderd medewerkers werken dagelijks aan moderne rijwieltechnologieën en innovatieve designs. Eén daarvan is de Flyer Intelligent Technology (FIT), het slimme totaalsysteem waarin alle componenten van de e-bike  zijn samengebracht. Dagelijks zien tot vierhonderd e-bikes het daglicht in Huttwil. Nederland is belangrijk qua export.

20160705_114851Mooie panorama’s

Flyer zet haar deuren wagenwijd open voor mensen die de fabriek willen bezoeken. Ook vakantiegangers zijn welkom. Op een ruim terrein zijn zestien kampeerplaatsen met elektriciteitsvoorziening. Mensen mogen daar gratis verblijven en gebruikmaken van de fietsverhuur. Met een e-bike of e-mountainbike – sinds vorig jaar werkt Flyer ook aan mountainbikes in het hogere segment! – is het Emmental perfect te verkennen. Er liggen routekaarten klaar.

Bij ons bezoek konden we het uiteraard niet laten om op de Flyer-fiets te stappen voor een korte rondtoer. Het Emmental is glooiend en dan is het maar al te prettig om een e-fiets als de TS of RS (high speedbikes) te nemen. Bij helder weer is er vanaf sommige heuveltoppen uitzicht op de Alpen. Door het relatief open landschap zijn er sowieso mooie panorama’s. De Herzroute, één van de meest populaire tochten (700 kilometer) voor e-bikes in Zwitserland, gaat door het Emmental.

Zwitserland…. Land van horloges, zakmessen en Flyer was last modified: juli 27th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook