Zwitserse politie stapt op e-bike

3 jaar geleden

remote.adjust.rotate0remote.size_.w3200remote.size_.h2125local.crop_.h1798local.crop_.w3200local.crop_.x0local.crop_.y127n-medium-16x9_1200pxDe politie in Zwitserland gaat twee snelle e-bikes inzetten om extra snel op locatie aanwezig te zijn. Met fietsen met een maximum snelheid van 48 km/h wordt de politieauto ingeruild. In het plaatsje Geroldswil heeft de Gendarmerie één maand twee S-pedelecs van het Zwitserse merk Flyer uitgeprobeerd.

Na slechts 30 dagen gebruik, hebben de tweewielers een driecijferig aantal kilometers gereden. Voor Eric Muller, één van de twee politieagenten die in plaats van met zijn Volvo op patrouille te gaan, nu met de snelle E-Bike op pad gaat. Een voordeel is meteen duidelijk: “We zijn dichter bij de mensen.” 

Vergroot het bereik

De tweede belangrijke toegevoegde waarde: Met de e-bike kan de politie bepaalde routes afleggen die te voet te ver zijn en met de auto niet te berijden zijn. Met de steile paden in het zuidelijke deel van de stad is de snelle fiets absoluut noodzakelijk. Waar je met een andere normale fiets geen schijn van kan maakt, kunnen Müller en zijn collega nu de achtervolging inzetten met de snelle fiets incl. elektrische motor.

de Stromer ST1 & de Stromer ST2

de Stromer ST1 & de Stromer ST2

Stromer voor Hannover

De politie in Hannover fietst al vanaf 2014 met tien E-bikes van het merk Stromer. Hoewel Stromer vooral bekend is om zijn zijn snelle e-bikes, worden de Nedersaksen slechts tot 25 km/h ondersteund.

polarisebikes_sabre_001_600x600_1200pxAmerikaanse politie op Polaris

In de Verenigde Staten vinden ze het nog steeds een beetje moeilijk om de e-bike trend vanuit Europa en Azië over te nemen. Echter, de politie in Peabody rijdt sinds het begin van 2016 op twee Polaris Sabre e-bikes. In de VS zijn de machines met een 750 Watt Evantage Duo Drive uitgevoerd. De fietsen rijden zo’n 32 km/h. Wie had dat gedacht? De Zwitsers zijn sneller!

Meer nieuwsartikelen