2 op de 5 verkochte fietsen is E-bike in België

LINK Fotografie-1406Dankzij het succes bij jongeren blijft de elektrische fiets aan populariteit winnen. 39,2 procent van de fietsen die vorig jaar in België werden verkocht, rijden elektrisch. Dat blijkt uit een enquête die werd afgenomen bij 1.497 Belgische fietshandelaars.

De elektrische fiets blijft daarmee het best verkochte model van het land, voor de traditionele stadsfiets, die haar aandeel voort ziet zakken naar 28 procent. Het aandeel van de racefietsen (11%) en mountainbikes (10%) blijft stabiel.

Jonger dan 50

Een e-bike wordt vandaag vooral aangekocht door mensen die het fysiek moeilijk hebben om met een gewone stadsfiets te rijden. Maar de oudere generatie vormt lang niet de enige doelgroep van de elektrische fiets. Uit de enquête blijkt dat al 38 procent van de e-bikers jonger is dan 50 jaar. Wie in 2016 een elektrische fiets kocht, besteedde daar gemiddeld 2.260 euro aan.

LINK-Fotografie-6828Dat is hoofdzakelijk te danken aan het verhoogde bereik, waardoor de e-bike meer en meer kan worden ingezet voor het woon-werkverkeer. De fietsvergoeding van 0,22 euro per kilometer maakt een dure e-bike betaalbaarder voor jongeren. Een elektrische fiets kostte in 2016 nog altijd gemiddeld 2.260 euro, 4 procent meer dan het jaar voordien.
Damesfietsen

Ook de fietsmarkt in België blijft groeien. In 2016 werden via de fietsenhandel 475.000 fietsen verkocht, ruim 5,6 procent meer dan het jaar voordien. De groei is voornamelijk aan de boom van de e-bike te danken, maar ook aan de stijgende verkoop van damesfietsen.

2 op de 5 verkochte fietsen is E-bike in België was last modified: januari 20th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook