5 tips voor het veilig fietsen door de regen

Je herkent het wel, zit je net op de fiets en begint het te gieten. Gladde putdeksels, de glibberige strepen van het zebrapad: een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Met deze tips voorkom je valpartijen op de fiets.

Vermijdt gladde weggedeelten

Op sommige delen van de weg kan het verraderlijk glad zijn. Berucht zijn putdeksels, houten balken, wegmarkeringen, stalen platen en wildroosters. Wie daaroverheen fietst kan makkelijk uitglijden.

Goede verlichting

Als het regent geldt voor weggebruikers dat je extra goed zichtbaar moet zijn. Dus ook op de fiets! Zorg er dus voor dat je voor en achter goede verlichting hebt, zodat andere weggebruikers je goed en tijdig zien. Een fel gekleurde regenjas of fietshelm is ook een goed idee.

Bandenspanning

Goede banden zijn essentieel voor een goed contact met de weg. Controleer daarom regelmatig het profiel: te weinig profiel vergroot het risico op een onaangename slippartij aanzienlijk. Verder kun je een klein beetje lucht uit de banden laten lopen zodat het bandoppervlak dat contact maakt met de weg wat groter is. Daarmee vergroot je de grip op het wegdek. Laat de banden ook weer niet te veel leeglopen, want op te zachte banden moet je flink trappen om vooruit te komen.

Twee handen aan het stuur

Twee handen aan het stuur zorgt altijd voor meer stabiliteit, en zeker bij regenachtige omstandigheden is dat bepaald geen overbodige luxe. Daarom: liever geen paraplu, maar gewoon goede regenkleding – liefst voorzien van reflectiestrepen – en beide handen aan het stuur. En dat mobieltje… houd die sowieso maar liever in de tas.

Zadel iets lager

Als je je zadel iets lager zet, kun je snel en makkelijk met je voeten bij de grond. Dit verkleint de kans op vallen in een onverwachte situatie.

5 tips voor het veilig fietsen door de regen was last modified: februari 2nd, 2018 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: UitgelichtOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook