Bontrager helmen voldoen aan de speed-pedelec (S-EPAC) regelgeving

Bontrager-Rally-helm

Het geel aan de binnenkant is het MIPS systeem. Dit zorgt voor minder impact op de hersenen bij een val.

De Bontrager Rally MIPS-helmen voldoen als één van de weinige aan de nieuwe Europese teststandaards voor het verkrijgen van een certificering voor het gebruik als fietshelm op speed-pedelec fietsen (S-EPAC). Vanaf 1 januari 2017 zijn berijders van speed-pedelec fietsen, die snelheden tot 45 km/u kunnen halen, verplicht om een helm te dragen die voldoet aan de nieuwe teststandaards. Deze helmen zien eruit als een standaard fietshelm, maar zijn bestand tegen een hogere impactsnelheid en bedekken een groter deel van het hoofd.

De nieuwe wetgeving is bedoeld om het gebruik van helmen te stimuleren die specifiek ontworpen zijn voor extra bescherming bij ongevallen met hogere snelheden, terwijl de helmen toch geschikt blijven voor de fysieke inspanningen die gepaard gaan met het rijden op een elektrisch ondersteunde fiets.

Ondanks dat de Rally MIPS-fietshelmen oorspronkelijk zijn ontworpen als mountainbikehelm, zorgt de extra bescherming van het achterhoofd en het gebied rond de slapen ervoor dat ze perfect geschikt zijn voor het gebruik op speed-pedelec fietsen. Bontrager test zeer nauwkeurig elke helm en we stellen onszelf als doel de verplichte teststandaards te overtreffen. Mede daarom zijn de helmen één van weinige huidige ontwerpen die gecertificeerd zijn.

De Rally MIPS-helmen behouden hetzelfde basisontwerp, maar de labels en de verpakking worden aangepast om aan te geven dat de ze voldoen aan de NTA 8776-standaard. De Rally MIPS en Rally MIPS-dameshelm blijven een uitstekende keuze voor degenen die op een mountainbike over de trails wil rijden, maar deze certificatie geeft aan dat deze helmen een superieure bescherming bieden voor diverse toepassingen. Bontrager is verheugd dat Rally MIPS-helmen mogen worden gedragen op speed-pedelec fietsen en is ervan overtuigd dat deze groep fietsers het comfort en de kwaliteit van de Rally MIPS weten te waarderen. Vanzelfsprekend garandeert de Bontrager Crash Replacement Guarantee dat elke helm die beschadigd raakt tijdens een ongeval in het eerste jaar na aankoop gratis wordt vervangen. Bontrager moedigt elke fietser aan om altijd een helm te dragen tijdens het fietsen.

Op dit moment zijn de Rally MIPS-fietshelmen de enige Bontrager-helmen die gecertificeerd zijn en voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Adviesprijs: € 129.99

Bontrager helmen voldoen aan de speed-pedelec (S-EPAC) regelgeving was last modified: februari 1st, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook