Bosch 2018: de e-bike nieuwigheden

2 jaar geleden

Geïntegreerde batterijen, kleinere motoren, een nieuwe motor en ABS!  Bosch presenteert de nieuwe e-bike motoren voor 2018. Lees hieronder alle nieuwigheden voor de Bosch e-bike 2018 motoren.

Bosch brengt binnenkort een antiblokkeersysteem voor e-bikes op de markt. Bosch is hiermee de eerste fabrikant die een productieklaar antiblokkeersysteem voor elektrische fietsen op de markt brengt. Door deze nieuwe ontwikkeling wordt het mogelijk om blokkering van het voorwiel van de e-bike te voorkomen. Het achterwiel komt zo niet om hoog. Op deze manier kan de remafstand worden verkort en wordt het risico om over het stuur te vallen verminderd. Op gladde oppervlakken zoals grind, kom je zonder te glijden tot stilstand.

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door de Accident Research Division van Bosch, kan het aantal ongelukken met E-bikes 25 procent minder worden als alle fietsen zijn uitgerust met het ABS-systeem. Het Bosch eBike ABS is beschikbaar vanaf het najaar van 2017, in eerste instantie voor geselecteerde partners; serieproductie van toer- en stadsfietsen met het Bosch aandrijvingssysteem is gepland voor het najaar van 2018.

Active Line Plus & Active Line

eBiken in stedelijke gebieden en op het platteland wordt in de toekomst nog relaxter en aangenamer: voor modellen van 2018 presenteert Bosch eBike Systems de nieuwe Active Line Plus en de Active Line. Deze twee aandrijvingssystemen bieden een aantal nieuwe technische ontwikkelingen en kunnen dankzij hun kleinere formaat elegant worden geïntegreerd in moderne eBike-frames.

De veelzijdige Active Line Plus is aantrekkelijk voor comfortbewuste fietsers die hun fiets ook gebruiken voor lange fietstochten, terwijl de nieuwe Active Line vooral fietsers in de binnenstad en occasionele eBikers zal aanspreken. Met deze twee productlijnen profiteert de eBiker niet alleen van een natuurlijke rijervaring, maar ook van het feit dat de motor zowel licht is als weinig geluid maakt.

Active Line Plus maakt fietsen nog gemakkelijker

Met Active Line Plus richt Bosch eBike Systems zich voornamelijk op comfortbewuste forenzen in voorsteden of in landelijke gebieden en op eBikers die regelmatig tochten maken en op zoek zijn naar een aandrijvingssysteem dat zowel soepel als harmonieus is. Net als de Active Line maakt het systeem gebruik van een nieuw schakelconcept: de voordelen voor de gebruiker van Active Line Plus zijn een stille motor en minder weerstand bij het trappen. De Plus-versie is krachtiger met een maximaal draaimoment van 50 newtonmeter (Nm) en weegt ongeveer 3,2 kilo.

Ideaal voor in dagelijks fietsen in de stad:

De nieuwe Active Line van Bosch is synoniem met ontspannen eBiken in de stad – met matige motorondersteuning. Wat zijn de belangrijkste verschillen met de oudere versie?

  • Het schakelconcept is volledig veranderd en zorgt voor een nog soepelere en daardoor aangenamere rijervaring. Bij snelheden van meer dan 25 km/u is nauwelijks weerstand merkbaar tijdens het trappen.
  • Met een gewicht van ongeveer 2,9 kilo is de aandrijfeenheid een van de lichtste middenaandrijvingen op de markt die ondersteuning biedt met een draaimoment van maximaal 40 Nm.
  • De aandrijfeenheid is stil, zelfs in barre omstandigheden. Hierdoor biedt het systeem de fietser veel plezier tijdens dagelijkse ritten in de stad. Doordat de afmetingen ongeveer 25 procent zijn verkleind, kan de Active Line worden geïntegreerd in het frameontwerp van diverse stads- en toermodellen.

Beide systemen, zowel de Active Line als de Active Line Plus zijn compatibel met alle Bosch eBike-computers, van de Purion die is gereduceerd tot het essentiële, via het bewezen Intuvia-display, tot de alles-in-één boordcomputer Nyon

Bekijk hier alle motoren & systemen

 

 

Meer nieuwsartikelen