Bosch 2018: de e-bike nieuwigheden

Geïntegreerde batterijen, kleinere motoren, een nieuwe motor en ABS!  Bosch presenteert de nieuwe e-bike motoren voor 2018. Lees hieronder alle nieuwigheden voor de Bosch e-bike 2018 motoren.

Bosch brengt binnenkort een antiblokkeersysteem voor e-bikes op de markt. Bosch is hiermee de eerste fabrikant die een productieklaar antiblokkeersysteem voor elektrische fietsen op de markt brengt. Door deze nieuwe ontwikkeling wordt het mogelijk om blokkering van het voorwiel van de e-bike te voorkomen. Het achterwiel komt zo niet om hoog. Op deze manier kan de remafstand worden verkort en wordt het risico om over het stuur te vallen verminderd. Op gladde oppervlakken zoals grind, kom je zonder te glijden tot stilstand.

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door de Accident Research Division van Bosch, kan het aantal ongelukken met E-bikes 25 procent minder worden als alle fietsen zijn uitgerust met het ABS-systeem. Het Bosch eBike ABS is beschikbaar vanaf het najaar van 2017, in eerste instantie voor geselecteerde partners; serieproductie van toer- en stadsfietsen met het Bosch aandrijvingssysteem is gepland voor het najaar van 2018.

Active Line Plus & Active Line

eBiken in stedelijke gebieden en op het platteland wordt in de toekomst nog relaxter en aangenamer: voor modellen van 2018 presenteert Bosch eBike Systems de nieuwe Active Line Plus en de Active Line. Deze twee aandrijvingssystemen bieden een aantal nieuwe technische ontwikkelingen en kunnen dankzij hun kleinere formaat elegant worden geïntegreerd in moderne eBike-frames.

De veelzijdige Active Line Plus is aantrekkelijk voor comfortbewuste fietsers die hun fiets ook gebruiken voor lange fietstochten, terwijl de nieuwe Active Line vooral fietsers in de binnenstad en occasionele eBikers zal aanspreken. Met deze twee productlijnen profiteert de eBiker niet alleen van een natuurlijke rijervaring, maar ook van het feit dat de motor zowel licht is als weinig geluid maakt.

Active Line Plus maakt fietsen nog gemakkelijker

Met Active Line Plus richt Bosch eBike Systems zich voornamelijk op comfortbewuste forenzen in voorsteden of in landelijke gebieden en op eBikers die regelmatig tochten maken en op zoek zijn naar een aandrijvingssysteem dat zowel soepel als harmonieus is. Net als de Active Line maakt het systeem gebruik van een nieuw schakelconcept: de voordelen voor de gebruiker van Active Line Plus zijn een stille motor en minder weerstand bij het trappen. De Plus-versie is krachtiger met een maximaal draaimoment van 50 newtonmeter (Nm) en weegt ongeveer 3,2 kilo.

Ideaal voor in dagelijks fietsen in de stad:

De nieuwe Active Line van Bosch is synoniem met ontspannen eBiken in de stad – met matige motorondersteuning. Wat zijn de belangrijkste verschillen met de oudere versie?

 • Het schakelconcept is volledig veranderd en zorgt voor een nog soepelere en daardoor aangenamere rijervaring. Bij snelheden van meer dan 25 km/u is nauwelijks weerstand merkbaar tijdens het trappen.
 • Met een gewicht van ongeveer 2,9 kilo is de aandrijfeenheid een van de lichtste middenaandrijvingen op de markt die ondersteuning biedt met een draaimoment van maximaal 40 Nm.
 • De aandrijfeenheid is stil, zelfs in barre omstandigheden. Hierdoor biedt het systeem de fietser veel plezier tijdens dagelijkse ritten in de stad. Doordat de afmetingen ongeveer 25 procent zijn verkleind, kan de Active Line worden geïntegreerd in het frameontwerp van diverse stads- en toermodellen.

Beide systemen, zowel de Active Line als de Active Line Plus zijn compatibel met alle Bosch eBike-computers, van de Purion die is gereduceerd tot het essentiële, via het bewezen Intuvia-display, tot de alles-in-één boordcomputer Nyon

 

 

 

Bosch 2018: de e-bike nieuwigheden was last modified: juni 28th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. W. Heeling
  W. Heeling 16 november, 2017, 11:59

  Hallo
  Ik heb een nieuwe Orange C7 met hmd. Nu hoorde ik van iemand dat ik de display eraf moet halen als ik de fiets ergens neerzet i.v.m. mogelijke diefstal. Ik heb al even YouTube filmpjes bekeken maar ik krijg met geen mogelijkheid de display eraf. Heeft u een oplossing. Vr.gr.W.Heeling

  Reply this comment
  • Piet Hein
   Piet Hein 28 december, 2017, 20:16

   Dat is heel eenvoudig: draai de vier inbusboutjes waarmee display om het stuur zit geklemd los.
   Aan de onderkant van het display zie je nu een kruiskop schroefje. Verwijder dit schroefje en zet alles weer vast.

   Reply this comment
 2. Rinze van ROSSUM
  Rinze van ROSSUM 3 oktober, 2017, 18:36

  Bij Hartje testcentrum de Active Line Plus Bosch motor geprobeerd. Die beviel mij beter dan het andere Bosch systeem, al is dit uiteraard persoonlijk. Voordelen: nauwelijks hoorbaar en gelijkmatiger ondersteuning. Waar ik mee zit, is dat e-bike fabrikanten nog maar nauwelijks inspelen op de navigatiemogelijkheden van de huidige generatie smartphones. Een app als b.v. Topo GPS met topografische kaarten om te kunnen navigeren is top en een knooppuntenkaart leg je er als tweede laag zo overheen. Maar dan komt het punt: valt je device ook middels het bijgeleverde display op te laden? Een 5000 puzzel leg je gemakkelijker, want informatie is niet of nauwelijks te vinden. De mini USB lader dient vaak (Bosch) slechts om de status van de accu uit te kunnen lezen en is niet bedoeld om op of bij te laden. Kortom: wie van puzzelen houdt: gaat uw gang. Mijn ervaring is dat noch het testcentrum noch de vakman het antwoord weet. Al met al heb ik nog geen keuze e-bike weten te maken….

  Reply this comment
  • Leo
   Leo 20 oktober, 2017, 17:51

   Bij flyer modellen zit dit er standaard op

   Reply this comment
  • Rinze van Rossum
   Rinze van Rossum 29 oktober, 2017, 15:10

   Aanvulling: Bij het Bosch Purion Display is opladen (beter: bijladen) van je smartphone niet mogelijk. Bij het Bosch Intuvia Display is dit wel mogelijk. Heb je een iPhone, dan heb je een lightning koppelstukje nodig. Dit plaats je in de USB female van je micro kabeltje wat in je Display gaat. Het koppelstukje kopen is een uitdaging. Mij lukte het via een Duitse website.

   Reply this comment
  • Spikey
   Spikey 19 december, 2017, 18:53

   Beste Rinze, je kan je GPS en Smartphone opladen via een naafdynamo. Google naar GPS opladen naafdynamo.
   Ik heb een Oregon 600 (GPS) en die wordt perfect opgeladen. Ik heb er wel een powerbank tussen gezet, anders valt hij uit als je stopt aan een verkeerslicht of andere.

   Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook