Bosch eBike Systems lanceert nieuwe eMTB-modus voor de Performance Line CX

Bosch eBike Systems lanceert een nieuwe rijmodus voor de Performance Line CX. Deze modus werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van e-mountainbikers. De eMTB-modus geeft de mountainbiker een natuurlijk rijgevoel en biedt optimale ondersteuning op verschillende terreinen. De progressieve motorondersteuning is afhankelijk van de druk uitgeoefend op de pedalen en wordt automatisch aangepast aan de rijtechniek van de fietser. Switchen tussen rijmodi is niet nodig, de e-mountainbiker kan zich tijdens de rit dus volledig op het pad concentreren. Met de eMTB-modus zijn steile hellingen geen probleem en fietsen op een ruig terrein gaat merkbaar makkelijker. De nieuwe eMTB-modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update.

Een dynamische rit – vanaf de start

De eMTB-modus vervangt de huidige Sport-modus. Er zijn twee verschillende modi: Tour en Turbo. Met een optimaal koppel tot 75 Nm verhoogt de motor de fysieke prestaties van de fietser met 120 à 300 procent. Dankzij de motor houdt de e-mountainbiker altijd een ideale trapkracht, zelfs bij lage trapfrequenties, en zonder dat hij het ondersteuningsniveau moet veranderen. De mate van ondersteuning is afhankelijk van de pedaaldruk en varieert van lichte druk tot maximale motorondersteuning naarmate er meer druk wordt uitgeoefend. Het systeem reageert nagenoeg onmiddellijk en als fietser heb je altijd een ‘natuurlijk rijgevoel’, ook bij het starten of versnellen. Zodra de druk op de pedalen afneemt, wordt de motorondersteuning soepel naar beneden bijgesteld. Dat zorgt voor veel meer controle als je over een smal, kronkelend mountainbikepad rijdt.

Betere controle in lastige rijsituaties

Dankzij een beter gebruik van de motorondersteuning in de eMTB-modus zijn fietsers perfect uitgerust voor ritten op uitdagend terrein. De e-mountainbike is makkelijker bestuurbaar bij lage snelheden. Ook steile paden, die een dosis techniek vereisen, en obstakels zijn makkelijker te nemen. Het ondersteuningsniveau zorgt op ieder moment voor optimale tractie, zelfs in moeilijke omstandigheden als een mulle of natte ondergrond. Met de eMTB-modus houd je als fietser altijd de ‘flow’ – zelfs bij steile trajecten.

De eMTB-modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update. Alle eBike-modellen met de Bosch Performance Line CX kunnen worden uitgerust met de eMTB-modus.

Bosch eBike Systems lanceert nieuwe eMTB-modus voor de Performance Line CX was last modified: mei 5th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Eve
  Eve 5 mei, 2017, 23:57

  Nou ik zie er voorlopig nog geen fatsoenlijk filmpje over van een goede professional.
  Bergje op en dan niets meer, zie Youtube. Schandalig duur. Even 2 jaartjes wachten.

  Reply this comment
 2. Nellie
  Nellie 5 mei, 2017, 16:50

  Ik ben benieuwd naar deze Bosch E–bike 2017 Juli

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: E-MTBOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook