Bosch integreert accu in frame eBike

De eBike is een “lifestyleproduct” geworden – waarbij ontwerp een steeds grotere rol speelt. Bosch eBike Systems bepaalt het tempo: voor modellen van 2018 presenteert de marktleider de PowerTube 500, een accu die kan worden geïntegreerd in het frame van de fiets. De PowerTube 500 combineert een modern ontwerp met eersteklas technologie van Bosch voor eBikers die van een heldere, tijdloze look houden.

Nieuwe ontwerpdimensie: de PowerTube 500 combineert stijl met efficiëntie

De nieuwe eBike-accu van Bosch kan worden geïntegreerd in het frame van een eBike en is daardoor bijna niet te zien. Dit vergroot de beschikbare mogelijkheden voor ontwerpers, fabrikanten en klanten van fietsen aanzienlijk.

De PowerTube 500 combineert stijl met bruikbaarheid. Zoals Claus Fleischer, CEO van Bosch eBike Systems, uitlegt: “De eBike is een vervoermiddel geworden dat in hoge mate door het publiek wordt geaccepteerd. Vooral het ontwerp wordt steeds belangrijker. Met de PowerTube leggen we nieuwe normen vast voor eBike-gebruikers.”

Voor eBikers die een grotere accucapaciteit nodig hebben: de nieuwe PowerTube 500 is ook beschikbaar in combinatie met de DualBattery.

Makkelijk plaatsen en verwijderen

De PowerTube 500 kan worden ingebouwd in verschillende typen frames en is daarom geschikt voor een groot aantal fietsen – van stadsfietsen en toerfietsen tot eMountainbikes. De accu kan worden verwijderd vanaf de bovenkant, onderkant of zijkant. Door het tweestapsmechanisme kan de accu veilig en gemakkelijk worden geplaatst of verwijderd: wanneer de accu wordt ontgrendeld, klikt hij ongeveer twee centimeter uit het frame en kan dan eenvoudig worden vastgepakt. Een veiligheidsmechanisme voorkomt dat de accu eruit valt. De accu wordt ook optimaal beschermd door het frame. Het is bovendien mogelijk de PowerTube 500 rechtstreeks op de fiets op te laden. De uitsparingen aan de bovenkant kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als flessenhouders. Het oppervlak van de PowerTube 500 valt op door het hoogwaardige geanodiseerde aluminium in de kleur zwart.

Maximale compatibiliteit met productlijnen van Bosch

De integreerbare accu heeft een capaciteit van ongeveer 500 Wh; de afmetingen zijn 349 x 84 x 65 millimeter en het gewicht is ongeveer 2,8 kilo. De PowerTube 500 heeft een indrukwekkende energiedichtheid en is momenteel één van de lichtste accu’s op de markt. De nieuwe lithium-ion-accu is ook beschikbaar in combinatie met de DualBattery: als de accu horizontaal wordt geïnstalleerd door de fabrikant, kan de onderste buis bijvoorbeeld worden gebruikt voor een extra frameaccu of als flessenhouder. De PowerTube 500 is compatibel met alle productlijnen van Bosch eBike Systems.

Bosch integreert accu in frame eBike was last modified: juli 25th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook