Bosch verbetert eShift, Nyon en DualBattery

1 jaar geleden

Nyon, de alles-in-een boordcomputer van Bosch voor eBikes gaat het vierde seizoen in met nieuw kaartenmateriaal en een aantal nuttige functies, waaronder het digitale toetsenbord waarmee de fietser de bestemming direct en handig kan invoeren.

Amsterdam – Bosch eBike Systems is voortdurend bezig om haar producten te optimaliseren om eBikes nog handiger, harmonieuzer en eleganter te maken. In veel gevallen zijn het kleine details die een groot verschil maken. Voor modellen van 2018 zijn er drie nieuwe eShift-varianten voor verschillende toepassingen, nuttige functies voor de Nyon-boordcomputer en een grotere compatibiliteit van de DualBattery.

Intelligente uitbreiding van eShift

In 2018 is eShift, de elektronische oplossing voor schakelen, beschikbaar in drie nieuwe varianten die zorgen voor soepel schakelen, minder slijtage en een betere rijveiligheid. In de versie met derailleur met Shimano XTR Di2 of Shimano Deore XT Di2 is eShift speciaal ontworpen voor sportief gebruik, bijvoorbeeld in eMountainbikes. De derailleur wordt optimaal gesynchroniseerd met de motor: om snel en precies te schakelen, zelfs op stijgende hellingen. De eShift-oplossing met de naafversnellingen Shimano Alfine Di2 en Nexus Di2 is ideaal in stedelijke gebieden of voor lange fietstochten. De automatische versnelling zorgt ervoor dat de fietser comfortabel en gemakkelijk kan schakelen; handmatig schakelen is ook mogelijk.

Voor de eerste keer wordt eShift op de markt gebracht in combinatie met de Rohloff E-14, de elektronische versie van de Rohloff Speedhub 500/14 – een bijzonder robuuste en betrouwbare versnellingsnaaf die is ontworpen voor een zeer grote reikwijdte en wordt gekarakteriseerd door eersteklas doelmatigheid en uitstekende kwaliteit. Ideaal voor forenzen en voor gebruik met snelle eBikes. Zoals Claus Fleischer, CEO van Bosch eBike Systems, uitlegt: “Met de Rohloff-versie van eShift richten we ons op eBikers voor wie nauwkeurig en snel schakelen het belangrijkste is. Plus een zeer grote transmissieactieradius (526 percent) die uniek is voor eBikes met een naafversnelling.”

In modellen van 2018 is eShift, het elektronische schakelsysteem, beschikbaar in drie nieuwe versies; deze zorgen voor soepel schakelen, minder slijtage en meer veiligheid voor fietsers.

Facelift voor Nyon

Nyon, de alles-in-een boordcomputer van Bosch voor eBikes, gaat het vierde seizoen in met een update. Inclusief nieuw kaartenmateriaal waarin extra routes worden aangegeven en rekening wordt gehouden met recente naamswijzigingen, wegwerkzaamheden en eenrichtingswegen, zodat het plannen van routes eenvoudiger wordt. De map update omvat ook de smartphone-app eBike Connect en het online portaal ebike-connect.com. Een nuttige nieuwe functie maakt het mogelijk de kaart rechtstreeks naar de Nyon over te brengen met een joystick. Dit betekent dat de eBiker een beter overzicht heeft van zijn of haar route en omgeving. De zoomfunctie wordt geactiveerd door op het midden van de joystick te klikken. Na de update wordt het energieverbruik tijdens de laatste 20 kilometer weergegeven – in de app en ook in het portaal. Met het nieuwe digitale toetsenbord kan de bestemming eenvoudig en handig worden ingevoerd. Verbeteringen in de grafische weergave, het display en de menunavigatie, gecombineerd met geoptimaliseerde routeplanning in het online portaal, maken de Nyon-update compleet. De update is op tijd voor de Eurobike-beurs en biedt de fietser de best mogelijke ervaring.

DualBattery wordt uitgebreid

Dankzij een nieuwe Y-adapterkabel die kan worden aangesloten op verschillende accukabels, zijn diverse combinaties van accu’s van Bosch (frame, bagagerek of geïntegreerd) met DualBattery mogelijk vanaf modellen van 2018. Hierdoor kunnen lange afstanden worden afgelegd met elk type accu.

Claus Fleischer vat de vele gedetailleerde verbeteringen voor eBike-modellen van 2018 als volgt samen: “Bij Bosch ligt de nadruk allereerst op de klant. We luisteren oplettend, bouwen de feedback in onze ontwikkelingsconcepten in en doen alle mogelijke inspanningen om de wensen van klanten zo volledig mogelijk te implementeren. In veel gevallen besteden we veel tijd aan nauwkeurig afstemmen om naar het volgende niveau te kunnen gaan.”

Meer nieuwsartikelen