Dag van de fietsverlichting

Aanstaande zaterdag, op 28 oktober, straalt Nederland. Een kleur aan organisaties brengt op de ‘Dag van de Fietsverlichting’ het belang van goede fietsverlichting voor de verkeersveiligheid aan het licht. Sinds jaar en dag worden diverse campagnes voor fietsverlichting gevoerd, om stil te staan bij de noodzaak voor de veiligheid van kwetsbare fietsers. Een gezamenlijk moment  om hier bij stil te staan bestond echter nog niet.  Niet geheel toevallig is de keuze gevallen op aanstaand weekend, aangezien de klok een uur wordt teruggedraaid in verband met de ingang van de wintertijd. Dag van de Fietsverlichting

Gevaarlijk donker

Onderzoek toont aan dat fietsongelukken voornamelijk overdag plaatsvinden. Echter, wanneer gekeken wordt naar het aantal fietskilometers, blijkt dat de kans op een ongeluk in het donker veel groter is. Om die reden zet het RAI Keurmerk Fietsverlichting in samenwerking met het Uitvoeringsteam Fietsverlichting de fietsverlichting in de schijnwerpers. De boodschap: het kost niet veel moeite om op straat op te vallen en daarmee je veiligheid in het verkeer te verbeteren. Automatische verlichting controleren op de werking er van en batterijtjes een of twee keer per jaar vervangen is over het algemeen al voldoende.

Campagnes aan het licht

In oktober staat niet enkel deze dag in de schijnwerpers. Natuurlijk moet fietsverlichting omwille van de eigen verkeersveiligheid altijd in orde zijn, dus ook vóór 28 oktober, het is immers nu al steeds later licht en vroeger donker. In het hele land benadrukken lokale en regionale overheden het belang van fietsverlichting. Een bekend voorbeeld van die campagnes is ‘Ik Val Op’, onderdeel van het ‘Daar kun je mee thuiskomen’-programma. Daarnaast wordt oktober afgesloten met de ‘Nacht van de Nacht’, wat eveneens aanstaand weekend plaatsvindt. Tot slot is in het weekend van 28-29 oktober ook nog de ‘Nacht van de Nacht’, waarmee aandacht wordt gevraagd voor lichtvervuiling en om de schoonheid van het donker te belichten. Is het lichtje bij jou al opgegaan?

Bron: Tweewieler.nl

Dag van de fietsverlichting was last modified: november 7th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws, BlogOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook