E-bike verzekeren wordt duurder

2 jaar geleden

De elektrische fiets wordt onder alle leeftijden steeds populairder. Ook onder dieven is de fiets steeds populairder. In grote steden en probleemgebieden hebben verzekeraars hun premies daarom vaak al opgeschroefd.

De prijzen van E-bike verzekeringen stijgen in deze gebieden tot wel 60%. De prijzen tekenen het toegenomen risico op diefstal, nu de e-bike zijn weg vindt naar meer alledaags gebruik. Het zijn niet meer vooral 50-plussers die in het weekend met een routekaart op het stuur mooie tochten maken maar ook jongeren nemen steeds vaker de e-bike naar werk of school.

De gemiddelde e-bike is zo’n 2.000 euro waard, met veel duurdere exemplaren in omloop. De E-bikes zijn een doelwit van georganiseerde bendes. Vanwege het toegenomen risico op diefstal zijn verzekeraars overgestapt naar een postcodesysteem; wie in een risicogebied woont, betaalt meer – net als bij autoverzekeringen. Amsterdammers en Hagenaars betaalden al de hoofdprijs, een hele rits grote en middelgrote steden komt daar nu bij. Lelystad en Den Bosch zijn uitzonderingen; daar zijn de premies een kwart lager dan vorig jaar. Uiteraard loont het om rond te kijken welke verzekeraar de beste mogelijkheden biedt tegen de beste prijs.

Beste tip voor de E-bike koper, zet hem altijd op slot met twee sloten, koop een fiets met GPS-chip. Met een bijbehorende app kun je zien waar je fiets staat, en krijg je een melding als die in beweging komt.

Meer nieuwsartikelen