E-bike voor 4 op de 10 forenzen een volwaardig alternatief op de bedrijfsauto

E-bike als alternatief op de bedrijfsautoVier op de tien werknemers vindt dat de elektrische fiets een volwaardig alternatief kan zijn voor de bedrijfsauto. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.522 Belgische werknemers, uitgevoerd door HR-dienstengroep Securex. Het onderzoek concludeert dat er een mentaliteitswijziging in het woon-werkverkeer gecreëerd kan worden, wanneer de mogelijkheid tot het gebruik van de E-bike door meer bedrijven wordt aangeboden.

“De verschillende fietssoorten zoals stadsfietsen, elektrische fietsen en speed pedelecs zijn vandaag voorlopig nog minder populair bij werknemers dan de bedrijfswagen. Maar dat neemt niet weg dat werknemers hiervoor open staan”, aldus Hermina Van Coillie van Securex. “Flexibiliteit krijgen om de fiets te nemen, kan voor werknemers een belangrijke stap zijn om de bedrijfswagen wat vaker aan de kant te laten.”

Duurzame alternatieven

Uit de resultaten van het onderzoek door Securex blijkt eveneens dat niet alleen de fiets aan populariteit wint. Werknemers kiezen over het algemeen steeds vaker voor duurzame alternatieven voor de klassieke bedrijfswagen. Van alle soorten bedrijfswagens vinden de Belgische werknemers een hybride model (57 procent) het meest aantrekkelijk. Elektrische auto’s (53 procent) zijn ook aantrekkelijker dan de traditionele benzine (52 procent) en diesel (48 procent) motoren.

De cijfers sluiten aan bij de recente resultaten van een onderzoek van het Vias Institute. Daaruit bleek dat de trein en de fiets terrein winnen in het woon-werkverkeer, ten koste van de auto.

Bron: De Morgen

E-bike voor 4 op de 10 forenzen een volwaardig alternatief op de bedrijfsauto was last modified: oktober 2nd, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook