Elektrische fiets op zonne-energie uit Nederland nog niet in trek

Marc Peters, de ondernemer achter de elektrische fiets die volledig op zonne-energie werkt en nooit aan het stopcontact geladen hoeft te worden, laat RTV Oost weten dat het ‘nog geen storm loopt’ voor de Solarbike.

Fietsproducenten staan volgens de ondernemer niet in de rij voor zijn fiets. ‘De techniek is gereed, alleen zijn de producenten nog niet zo happig. Ik denk, omdat ze bang zijn dat er te weinig mee valt te verdienen. Een Solarbike is toch gauw 600 euro duurder dan een normale e-bike. Het valt me wel een beetje tegen, er mag wel wat meer pit in de Hollandse handel. Nederland is potverdikke de bakermat van het fietsen’, aldus Peters tegenover RTV Oost.

Onderstaande reportage over de solarbike werd afgelopen weekeinde uitgezonden door de regionale televisiezender:

Elektrische fiets op zonne-energie uit Nederland nog niet in trek was last modified: januari 31st, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

 • Mark

  Heel goed idee en duurzaam, waar ik enorm fan van ban! Ik, en andere verfietsers ook, zullen echter vermoed ik nog wel een tijd moeten wachten voordat het product voor hen geschikt is. Ik gebruik namelijk een Speed Pedelec voor woon-werk Den Haag-Amsterdam, 105 km per dag bij elkaar en ook nu in de winter, met lage zon en soms bewolkt. Dus veel actieradius nodig en op hoge snelheid en de techniek is daar nu nog niet ver genoeg voor. Daarnaast, wat ik me regelmatig afvraag, waarom doen we niet (ook) iets met windenergie? De wind, waar we in de herfst/winter in Nederland op sommige dagen veel last van hebben op de fiets en van de zon weinig baat, werkt nu alleen maar tegen als je op de fiets zit. Als er wordt gewerkt aan een veilige techniek (daar zal het probleem denk ik zitten), kunnen we dan ooit gaan kite-fietsen? 😉

 • Eve

  Dat komt wel goed met jou. Rustig afwachten tot er een rammelt met een grote geldbuidel. Wat een pracht uitvinding zeg.

 • corp

  lijkt me een geweldig produkt. Heb ook lang met het idee rondgelopen om de jasbeschermers met zonnencellen vol te plakken. Jammer dat het niet van de grond komt, waarschijniljk door de meerkosten. Als jarenlange e-fietsgebruker heb ik onlangs weer mijn accu’s laten reviseren voor zo’n 300 euro, waardoor ik voor 4 jaren “on the road” ben. Toch goedkoper dan de 600 euro die je meer kwijt bent aan de S-fiets waarvan waarschijnliljk de accu’s ook maar een beperkte levensduur hebben.

  • Con

   Hoeveel heb je aan stroom betaald?

  • Tien

   Ik zou graag willen weten bij welk bedrijf u goede ervaringen hebt met revisie van uw accu’s.

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook