Elektrische fiets opvoeren

Elektrische fiets opvoeren

Er wordt veel op gezocht, dus kennelijk leeft het onderwerp nogal… Kunt u uw elektrische fiets opvoeren of de begrenzer van uw elektrische fiets misschien opheffen? Dat kan. Maar houd in de gaten; het is wel illegaal. U maakt van uw fiets in feite een brommer, maar dan zonder typegoedkeuring en dus bent u ook onverzekerd.

Toch nieuwsgierig?

Als u op internet zoekt raakt u vast al snel verdwaald op allerlei websites voor technici die moeilijke termen gebruiken die de gemiddelde fietser niets zullen zeggen. Toch is het bij veel fietsen helemaal niet zo ingewikkeld om meer snelheid uit de motor te halen. Die motor moet, van wetswegen, uitschakelen zodra je 25 km/u rijdt. Maar dan heeft hij vaak best nog wat reserve om u net even wat sneller te laten gaan.

Elektrische fiets GazelleSommige motoren halen zelfs met gemak 50 km/u als u de sensor misleidt.

Als u de fiets bijvoorbeeld voor woon-werk verkeer gebruikt en iedere dag 2 keer 20 kilometer moet rijden, zou het best fijn zijn als de fiets 35 km/u zou halen. Als u daar tenminste verstandig gebruikt van maakt….en bij voorkeur een helm opzet! Het verstandigst zou zijn om daarvoor een speed pedelec aan te schaffen. Dan heeft u gewoon een legale en veilige fiets en bent u keurig verzekerd. Maar als u al een standaard e-bike hebt en toch wat sneller wilt, of een e-mtb en niet op de openbare weg fietst, dan kunt u op verschillende manieren uw fiets opvoeren.

Hoe voer ik mijn E-bike op?

U kunt kant en klare tuning-kits kopen die u zelf kunt monteren. Of u brengt uw fiets naar een specialist, daar bouwen ze uw fiets voor u om, waarbij ze geen verantwoording nemen voor schade en als het goed is netjes melden dat u er niet mee op de openbare weg mag rijden.

Bijna ieder type motor is tegenwoordig op te voeren. Bosch, Yamaha, Brose, Panasonic, Impulse, Shimano Steps, BionX, en de lijst groeit.

Veel systemen werken met een stukje hardware/software dat uw motormanagement om de tuin leidt. De motor denkt hierbij dat u maar half zo snel gaat als u werkelijk gaat. Het komt dan ook voor dat de display niet meer de juiste waarde aangeeft.

De kosten liggen tussen de 120 en 200 euro, afhankelijk van de aanbieder en het gekozen systeem. De keuze is reuze, we noemen er een paar; Bikespeed RS, ASA eSpeed, Bad Ass Box, SX2, MPed V-Mx.

Speed pedelec Stromer

Speed pedelec Stromer

Speed pedelec van Stromer

Speed pedelec Stromer

Bron: Elektrabikes

Elektrische fiets opvoeren was last modified: november 7th, 2017 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. Djorke
    Djorke 22 februari, 2018, 13:55

    ik rij sinds kort met de fiets naar m’n werk en merk ook dat ik iets sneller zou willen dan de huidige 25 ,daarom ik ook erover nadenk om zo een kit te laten steken.zeker niet om de 45 te willen rijden maar een 30km/u zou mooi zijn met ondersteuning…

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook